Nepečené ovesné sušenky s arašídovým máslem a kakaem do 30 min

Vše jen zamícháte v jedné misce, není zde žádné pečení a za půl hodinky už si můžete pochutnávat. :)

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 3 hrnky drcených ovesných vloček
  • 1 a 1/2 hrnku cukru
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1/3 hrnku holandského kakaa
  • 120 g másla na kostky
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/2 hrnku arašídového másla (nemusí být)

Postup

1

1–2 pečicí plechy vysteleme pečicím papírem.

2

Smícháme cukr, mléko, máslo a kakaový prášek v hrnci a dáme na mírný oheň. Vaříme po dobu cca 3 až 4 minuty.

3

Přimícháme vločky, vanilkový extrakt (a arašídové máslo, pokud chcete) a rychle míchejte, dokud se vše nespojí v jednotnou hmotu.

4

Pomocí lžíce namočené ve vodě odebereme trochu směsi a dáváme na pečicí papír do tvaru sušenek.

5

Necháme cca 10 až 15 minut vychladnout. Pro urychlení můžeme dát do lednice. Ihned podáváme, nebo skladujeme ve vzduchotěsné nádobě v lednici po dobu 7 až 10 dní.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cuketové lasagne

10 nejlepších receptů na vánoční cukroví

Dušičky – Rohlíkové pečivo s povidly

Křehký moučník se štědrou porcí jablíček v každém kousnutí

Krkovička s rajčátky a mrkví

Americká klasika – snadné domácí Corn Dogy

Marinovaný losos Teriyaki hotový za chvíli

Cheesecake s arašídovým máslem a čokoládovou ganachí

Cheesecake s borůvkami

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Nadýchané podmáslovo-dýňové lívance

Fazole adzuki se zeleninou, červenou řepou a dýňovými semí

Čokoládové řezy s karamelem, čokoládovými kousky a ořechy