Chcete připravit pro návštěvu něco opravdu lahodného, rychlého a přitom zdravého? Tyto slané tartaletky jsou k tomu jako stvořené. Základem je mrkvové těsto, které můžete naplnit vaší oblíbenou směsí surovin.
Na skok v kuchyni
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1
Ingredience
Na těsto:
2 vejce velikosti M
6 lžic kvalitního olivového oleje
120 g jemně nastrouhané mrkve
100 g jemných vloček Emco (rozemletých)
140 g celozrnné mouky
1 lžička prášku do pečiva
sůl
Náplň:
4 šalotky
2 lžíce olivového oleje
80 g baby špenátu
sůl
mletý pepř
8-10 sušených rajčat
200 ml mléka (sojového)
2 vejce
100 g sýru Leerdammer
hrstka piniových oříšků na ozdobu
Postup
1
Do robota si dáme vejce s olivovým olejem a necháme prošlehat plochým nástavcem. Po chvíli přidáme nastrouhanou mrkev, najemno rozemleté vločky, mouku, prášek do pečiva a sůl dle chuti.
2
Zpracované těsto si rozdělíme na osm dílů a vytvarujeme z každé části na pomoučeném válu kolečka, kterými plníme tartaletky.
3
Pečeme v předehřáté troubě na 175 stupňů 10 minut.
4
Mezitím si připravíme náplň. Na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku do zlatova. Přidáme pokrájený baby špenát a směs osolíme, opepříme a necháme špenát zavadnout. Nakonec přidáme nasekaná sušená rajčata a necháme vychladnout.
5
V míse si smícháme mléko s vejci a na drobné nudličky nakrájeným sýrem a přidáme ke špenátové směsi.
6
Upečené tartaletky plníme vzniklou náplní a pečeme na 175 stupňů 15-20 minut.