Slané tartaletky se špenátem

Chcete připravit pro návštěvu něco opravdu lahodného, rychlého a přitom zdravého? Tyto slané tartaletky jsou k tomu jako stvořené. Základem je mrkvové těsto, které můžete naplnit vaší oblíbenou směsí surovin.

Na skok v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1

 

Ingredience

Na těsto:
  • 2 vejce velikosti M
  • 6 lžic kvalitního olivového oleje
  • 120 g jemně nastrouhané mrkve
  • 100 g jemných vloček Emco (rozemletých)
  • 140 g celozrnné mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • sůl
Náplň:
  • 4 šalotky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 80 g baby špenátu
  • sůl
  • mletý pepř
  • 8-10 sušených rajčat
  • 200 ml mléka (sojového)
  • 2 vejce
  • 100 g sýru Leerdammer
  • hrstka piniových oříšků na ozdobu

Postup

1
Do robota si dáme vejce s olivovým olejem a necháme prošlehat plochým nástavcem. Po chvíli přidáme nastrouhanou mrkev, najemno rozemleté vločky, mouku, prášek do pečiva a sůl dle chuti.
2
Zpracované těsto si rozdělíme na osm dílů a vytvarujeme z každé části na pomoučeném válu kolečka, kterými plníme tartaletky.
3
Pečeme v předehřáté troubě na 175 stupňů 10 minut.
4
Mezitím si připravíme náplň. Na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku do zlatova. Přidáme pokrájený baby špenát a směs osolíme, opepříme a necháme špenát zavadnout. Nakonec přidáme nasekaná sušená rajčata a necháme vychladnout.
5
V míse si smícháme mléko s vejci a na drobné nudličky nakrájeným sýrem a přidáme ke špenátové směsi.
6
Upečené tartaletky plníme vzniklou náplní a pečeme na 175 stupňů 15-20 minut.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rajčatové rizoto s červeným vínem

Pečená dýňová polévka s jablkem

Banánovo jahodový coctail

Slaný koláč s kuřecím masem, šunkou a sýrem

Bezový sirup

Úžasně chutné guacamole

Kachní prso s omáčkou z granát. jablek a cizrnovou kaší

Dort red velvet

Třešňová roláda z listového těsta s vlašskými ořechy

Zdravý koktejl z kaki a kokosového mléka s kardamomem

Video: Mramorované brownies se svěžím krémovým sýrem ochuceným pomerančem

Chřestový koláč