Křupavý pečený falafel
Nekupujte zbytečně předražené falafely ze stánku, u kterých vlastně ani nevíte, jaké je jejich složení. Upečte si domácí, čerstvý a voňavý. Díky pečení je krásně křupavý, skvěle se hodí k zelenině i pečivu.
- Čas přípravy: 30 minut (bez namáčení cizrny)
- Porce: 20 ks
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 1 hrnek nevařené cizrny
- 1/2 hrnku čerstvých petrželových listů
- 1/2 hrnku čerstvých koriandrových listů
- 1/2 hrnku nasekané cibule
- 3 stroužky česneku, nadrcené
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky kypřícího prášku
- 2 lžičky šťávy z citrónu
- 3 lžíce olivového oleje
Postup
1
Den předem namočte cizrnu do vody, minimálně na 12 hodin, ideálně na 24 hodin. Druhý den slijte vodu a nasypte cizrnu do mixéru nebo food procesoru. Přidejte petržel, koriand, cibuli, česnek, kmín, sůl, kypřící prášek a citrónovou šťávu. Mixujte, dokud směs není rozmixovaná najemno, ale ne do tekuta.
2
Předehřejte troubu na 190 °C a plech vyložte pečícím papírem, nebo potřete trochou olivového oleje. Z těsta formujte kuličky o průměru přibližně 4 cm, které lehce zplácněte a pokládejte na plech. Každou placičku poté potřete zvrchu olivovým olejem.
3
Pečte přibližně 15 minut, poté placičky otočte a pečte dalších 10 minut dozlatova. Servírujte s pita chlebem, tahini omáčkou a zeleninou.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}