fbpx

Křupavý pečený falafel

Nekupujte zbytečně předražené falafely ze stánku, u kterých vlastně ani nevíte, jaké je jejich složení. Upečte si domácí, čerstvý a voňavý. Díky pečení je krásně křupavý, skvěle se hodí k zelenině i pečivu.

  • Čas přípravy: 30 minut (bez namáčení cizrny)
  • Porce: 20 ks
Recept na domácí falafel

Ingredience

  • 1 hrnek nevařené cizrny
  • 1/2 hrnku čerstvých petrželových listů
  • 1/2 hrnku čerstvých koriandrových listů
  • 1/2 hrnku nasekané cibule
  • 3 stroužky česneku, nadrcené
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku
  • 2 lžičky šťávy z citrónu
  • 3 lžíce olivového oleje

Postup

 

Krok 1

Den předem namočte cizrnu do vody, minimálně na 12 hodin, ideálně na 24 hodin. Druhý den slijte vodu a nasypte cizrnu do mixéru nebo food procesoru. Přidejte petržel, koriand, cibuli, česnek, kmín, sůl, kypřící prášek a citrónovou šťávu. Mixujte, dokud směs není rozmixovaná najemno, ale ne do tekuta.

make-falafel

Krok 2

Předehřejte troubu na 190 °C a plech vyložte pečícím papírem, nebo potřete trochou olivového oleje. Z těsta formujte kuličky o průměru přibližně 4 cm, které lehce zplácněte a pokládejte na plech. Každou placičku poté potřete zvrchu olivovým olejem.

bake-falafel

Krok 3

Pečte přibližně 15 minut, poté placičky otočte a pečte dalších 10 minut dozlatova. Servírujte s pita chlebem, tahini omáčkou a zeleninou.

homemade-baked-falafe-recipe

 

Mohlo by vás zajímat:
cizrna domácí pečení slané recepty snadné recepty Luštěniny

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře