Potřebujeme:
- 1 hrnek mandlí
- 2 hrnky vody + na namáčení
- Libovolné: Cukr, javorový sirup, med, stévie, vanilka či esence atd.
Postup:
Krok 1
Mandle namočte ve vodě nejlépe alespoň přes noc, ale klidně i dva dny, pokud to vydržíte.
Krok 2
Propláchněte studenou vodou a nechte okapat, dejte do mixéru.
Krok 3
Nejprve mandle „rozbijte“ pár pulzy a poté nechte dvě minuty mixovat na nejvyšší výkon.
Krok 4
Proceďte přes jemný cedník, nejlépe i přes plátýnko a vymačkejte všechnu tekutinu. Můžete dosladit.
Zbytek nevyhazujte, můžete ho použít do ovesných kaší, pečení třeba sušenek atd. Můžete ho nechat i usušit nebo zmrazit pro delší trvanlivost.