Domácí mandlové mléko
Mandlové mléko je naprosto fantastická záležitost. Obsahuje málo cukrů, tuků i karbohydrátů, celkově prostě málo kalorií, žádný cholesterol, laktózu a hodně vitamínů. Je výtečné do kaší, smoothies, do kávy. Vyzkoušejte a zamilujete si ho. 🙂 Mléko skladujte v chladu dva dny.

Potřebujeme
- 1 hrnek mandlí
- 2 hrnky vody + na namáčení
- Libovolné: Cukr, javorový sirup, med, stévie, vanilka či esence atd.
Postup:
Krok 1
Mandle namočte ve vodě nejlépe alespoň přes noc, ale klidně i dva dny, pokud to vydržíte.
Krok 2
Propláchněte studenou vodou a nechte okapat, dejte do mixéru.
Krok 3
Nejprve mandle “rozbijte” pár pulzy a poté nechte dvě minuty mixovat na nejvyšší výkon.
Krok 4
Proceďte přes jemný cedník, nejlépe i přes plátýnko a vymačkejte všechnu tekutinu. Můžete dosladit.
Zbytek nevyhazujte, můžete ho použít do ovesných kaší, pečení třeba sušenek atd. Můžete ho nechat i usušit nebo zmrazit pro delší trvanlivost.
Mohlo by vás zajímat:
jednoduché mandle zdraví
Zdroj: www.thekitchn.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře