Nahřejeme si troubu na 180°C. Na plech si připravíme minimálně 12 malých forem na muffiny.
Ve středně velké míse smícháme 120 ml olivového oleje, 120 ml javorového sirupu, 1 lžičku kůry z pomeranče se 40 ml šťávy z pomeranče, 2 vajíčky a ½ nastrouhaného jablka. Minimálně půl minutky metlou poctivě mícháme.
V druhé míse smícháme ½ lžičky jedlé sody, 1 lžičku prášku do pečiva, 1 lžičku kardamomu, 120 g rýžové mouky a 70 g mandlí.
Sypkou směs zamícháme do tekuté směsi a na závěr přidáme přidáme na drobné kousky nasekané 2 stonky rebarbory. Mladou rebarboru není potřeba loupat.
Muffiny plníme těstem do ¾ formičky. Navrch zdobíme pistáciemi. Pečeme 25–30 minut.