fbpx

Lehké pomerančové muffiny s kardamomem

Těsto je poměrně řídké, ale není se čeho bát. Výsledkem jsou vláčné a lehké muffiny, se kterými jsme uspěli i u dětí :-). Rovnou jsem se rozhodla, že je hodím na blog. S kvítky fialek vypadají docela k nakousnutí, ne?

Lehké pomerančové muffiny s kardamomem

Ingredience na 10 porcí

  • 120 ml olivového oleje
  • 120 ml medu či javorového sirupu
  • 1 lžička kůry z bio pomeranče
  • 40 ml šťávy z pomeranče (½ malého pomeranče)
  • 2 vajíčka
  • 1 nahrubo nastrouhané oloupané jablko
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička kardamomu
  • 120 g hladké rýžové mouky 
  • 70 g mletých mandlí (nemusí být loupané)
  • 2 stonky rebarbory

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Nahřejeme si troubu na 180°C. Na plech si připravíme minimálně 12 malých forem na muffiny.

2

Ve středně velké míse smícháme 120 ml olivového oleje, 120 ml javorového sirupu, 1 lžičku kůry z pomeranče se 40 ml šťávy z pomeranče, 2 vajíčky a ½ nastrouhaného jablka. Minimálně půl minutky metlou poctivě mícháme.

Lehké pomerančové muffiny s kardamomem
3

V druhé míse smícháme ½ lžičky jedlé sody, 1 lžičku prášku do pečiva, 1 lžičku kardamomu, 120 g rýžové mouky a 70 g mandlí.

4

Sypkou směs zamícháme do tekuté směsi a na závěr přidáme přidáme na drobné kousky nasekané 2 stonky rebarbory. Mladou rebarboru není potřeba loupat.

5

Muffiny plníme těstem do ¾ formičky. Navrch zdobíme pistáciemi. Pečeme 25–30 minut.

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře