Lehké pomerančové muffiny s kardamomem
Těsto je poměrně řídké, ale není se čeho bát. Výsledkem jsou vláčné a lehké muffiny, se kterými jsme uspěli i u dětí :-). Rovnou jsem se rozhodla, že je hodím na blog. S kvítky fialek vypadají docela k nakousnutí, ne?
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 120 ml olivového oleje
- 120 ml medu či javorového sirupu
- 1 lžička kůry z bio pomeranče
- 40 ml šťávy z pomeranče (½ malého pomeranče)
- 2 vajíčka
- 1 nahrubo nastrouhané oloupané jablko
- ½ lžičky jedlé sody
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička kardamomu
- 120 g hladké rýžové mouky
- 70 g mletých mandlí (nemusí být loupané)
- 2 stonky rebarbory
Postup
1
Nahřejeme si troubu na 180°C. Na plech si připravíme minimálně 12 malých forem na muffiny.
2
Ve středně velké míse smícháme 120 ml olivového oleje, 120 ml javorového sirupu, 1 lžičku kůry z pomeranče se 40 ml šťávy z pomeranče, 2 vajíčky a ½ nastrouhaného jablka. Minimálně půl minutky metlou poctivě mícháme.

3
V druhé míse smícháme ½ lžičky jedlé sody, 1 lžičku prášku do pečiva, 1 lžičku kardamomu, 120 g rýžové mouky a 70 g mandlí.
4
Sypkou směs zamícháme do tekuté směsi a na závěr přidáme přidáme na drobné kousky nasekané 2 stonky rebarbory. Mladou rebarboru není potřeba loupat.
5
Muffiny plníme těstem do ¾ formičky. Navrch zdobíme pistáciemi. Pečeme 25–30 minut.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}