Lehké pomerančové muffiny s kardamomem

Těsto je poměrně řídké, ale není se čeho bát. Výsledkem jsou vláčné a lehké muffiny, se kterými jsme uspěli i u dětí :-). Rovnou jsem se rozhodla, že je hodím na blog. S kvítky fialek vypadají docela k nakousnutí, ne?

we@pgfoodies.com

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 120 ml olivového oleje
  • 120 ml medu či javorového sirupu
  • 1 lžička kůry z bio pomeranče
  • 40 ml šťávy z pomeranče (½ malého pomeranče)
  • 2 vajíčka
  • 1 nahrubo nastrouhané oloupané jablko
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička kardamomu
  • 120 g hladké rýžové mouky
  • 70 g mletých mandlí (nemusí být loupané)
  • 2 stonky rebarbory

Postup

1

Nahřejeme si troubu na 180°C. Na plech si připravíme minimálně 12 malých forem na muffiny.

2

Ve středně velké míse smícháme 120 ml olivového oleje, 120 ml javorového sirupu, 1 lžičku kůry z pomeranče se 40 ml šťávy z pomeranče, 2 vajíčky a ½ nastrouhaného jablka. Minimálně půl minutky metlou poctivě mícháme.

3

V druhé míse smícháme ½ lžičky jedlé sody, 1 lžičku prášku do pečiva, 1 lžičku kardamomu, 120 g rýžové mouky a 70 g mandlí.

4

Sypkou směs zamícháme do tekuté směsi a na závěr přidáme přidáme na drobné kousky nasekané 2 stonky rebarbory. Mladou rebarboru není potřeba loupat.

5

Muffiny plníme těstem do ¾ formičky. Navrch zdobíme pistáciemi. Pečeme 25–30 minut.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Svatomartinská husa, bramborový knedlík a jablkové zelí

Expresní máslové řezy s čokoládou a ořechy

Red velvet muffiny

Fitness mrkvový hummus s petrželkou

Meruňková bublanina

Osvěžující citronové cheesecake řezy s vanilkou

Cookies nanuky

Cupcakes s ovocem a jogurtovým krémem

Fíkový koláč se sýrem

Snadný Citrónový/Limetkový dort

Nejlepsi hummus

Bezlepkové makové palačinky