Domácí máslové sušenky

Jako vánoční dárek jsem od kamarádů dostala krásný embosovaný váleček. K jeho vyzkoušení jsem se ale dostala až v únoru. To je pěkná ostuda. Ale jak se říká, lepší někdy, než nikdy. A tak jsem se pustila do domácích máslových sušenek, které potěší nejen vaše blízké, ale i nečekanou návštěvu.

Na skok v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 200 g hladké mouky
  • 80 g třtinového cukru (moučkového)
  • 110 g másla
  • 1 střední vejce
  • několik kapek vanilkového extraktu
  • lžička nastrouhané limetkové kůry (velmi najemno)
  • špetka himalájské soli

Postup

1

Do blenderu si dáme třtinový cukr a umixujeme ho na moučkový.

2

V míse si smícháme mouku, cukr, změklé máslo, vejce, vanilkový extrakt, kůru a sůl. Vše dáme zpracovat do kuchyňského robota.

3

Těsto zabalíme do potravinové fólie a vložíme na 2 hodiny do lednice vychladit.

4

Po uplynutí doby chlazení, vyjmeme těsto z lednice a vyválíme. Vykrajujeme tvary dle své libosti, můžete použít i embosovaný váleček nebo razítka na sušenky.

5

Pečeme na pečícím papíře cca 10 minut na 170 stupňů.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Utopenci ke konzumaci do 4. hodin

Netradiční guláš s uzenou paprikou

Krémová polévka z kořenové zeleniny, která zahřeje a zasytí

Paprikový salátek tří barev s lososem

Jednoduchý cheesecake s BeBe sušenkami

Křupavá květáková pizza se sýrem, žampiony a zeleninou

Zdravé kuličky z tofu a quinoy v rajčatové omáčce

Tvarohová žemlovka s banány

Čokoládový raw dort

Bulgur s černou čočkou, kuřecím masem a zeleninou

Opravdu rychlý dezert bez přidaného cukru

Limetkové nudle s kuřecím masem a smaženou cibulí