Pudinková žemlovka
Když vám zbyde veka či rohlíky, rozhodně je nevyhazujte. Udělejte si tuto rychlovku žemlovku z ingrediencí, které máte běžně doma, a všichni se budou olizovat.

Ingredience na 4 porce
Potřebujeme:
- veku či rohlíky (já použila asi 3/4 veky)
- cca 1/2–3/4 l mléka
- 3 vejce
- med (dle chuti)
- 1 pudinkový prášek s příchutí vanilka
- 2–3 jablka
- vlašské ořechy
- máslo na vytření zapékací misky
Postup
Celkový čas přípravy: 45 min
Jablka omyjte na nastrouhejte nahrubu. Rozmíchejte s polovinou pudinkového prášku a nahrubo nasekanými ořechy – množství zvolte dle své chuti. V jiné misce rozšlehejte vejce, mléko, med a zbytek pudinkového prášku.

Zapékací misku vytřete máslem. Pečivo namáčejte do mléčné směsi a klaďte na pekáček. Poté dejte vrstvu jablek. Opakujte. Vrchní vrstva bude z pečiva. Pokud vám zbyde nějaká mléčná směs, vrchní vrstvu jí ještě nakonec přelijte. Dejte do předehřáté trouby na 180 °C asi na půl hodiny.

Po upečení vyjměte z trouby a nechejte chvíli zchládnout. Poté rozkrájejte na požadované porce. Podávat můžete s kopečkem zakysané či sladké smetany, pokud máte raději sladší, můžete ještě pokapat medem. Dobrou chuť.


Mohlo by vás zajímat:
Vegetariánské
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře