Pudinková žemlovka

Když vám zbyde veka či rohlíky, rozhodně je nevyhazujte. Udělejte si tuto rychlovku žemlovku z ingrediencí, které máte běžně doma, a všichni se budou olizovat.

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Potřebujeme:

  • veku či rohlíky (já použila asi 3/4 veky)
  • cca 1/2–3/4 l mléka
  • 3 vejce
  • med (dle chuti)
  • 1 pudinkový prášek s příchutí vanilka
  • 2–3 jablka
  • vlašské ořechy
  • máslo na vytření zapékací misky

Postup

1

Jablka omyjte na nastrouhejte nahrubu. Rozmíchejte s polovinou pudinkového prášku a nahrubo nasekanými ořechy – množství zvolte dle své chuti. V jiné misce rozšlehejte vejce, mléko, med a zbytek pudinkového prášku.

2

Zapékací misku vytřete máslem. Pečivo namáčejte do mléčné směsi a klaďte na pekáček. Poté dejte vrstvu jablek. Opakujte. Vrchní vrstva bude z pečiva. Pokud vám zbyde nějaká mléčná směs, vrchní vrstvu jí ještě nakonec přelijte. Dejte do předehřáté trouby na 180 °C asi na půl hodiny.

3

Po upečení vyjměte z trouby a nechejte chvíli zchládnout. Poté rozkrájejte na požadované porce. Podávat můžete s kopečkem zakysané či sladké smetany, pokud máte raději sladší, můžete ještě pokapat medem. Dobrou chuť.

4
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bezlepkové boloňské špagety

Mrkvová buchta s opilými rozinkami a kakaovým tvarohem

Bezlepkový dýňový koláč s rozinkami

Bezlepkový jablečný štrůdl

Krevety na másle se studeným dipem

Jednoduchý Oreo cheesecake

Hříšně lahodná srdíčka plněná arašídovým krémem

Jemný veganský čokoládový dort s avokádem

Nejlepší domácí karamel

Vánoční mandlové koláčky s čokoládovým krémem

Kozí sýr s brusinkami a ořechy

Mrkvová polévka s červenou čočkou