fbpx

Řepovo-cuketové “bramboráky” bez smažení

V sezoně cuket je dobré mít v zásobě dostatek receptů, kde se cuketa dá uplatnit. Tento je moc dobrý, snad zachutná i vám.

Řepovo-cuketové “bramboráky” bez smažení

Ingredience na 2 porce

Potřebujeme:

  • 120 g vařené řepy
  • 150 g cukety
  • vejce
  • kukuřičná polenta (mouka)
  • strouhanka
  • sůl
  • majoránka
  • česnek dle chuti
  • koření paprika
  • olej

Na dozdobení:

  • sýr na strouhání
  • zelenina dle chuti

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Cuketu oloupejte a nahrubo nastrouhejte. Posolte a nechejte chvíli vypotit. Mezitím si nastrouhejte uvařenou řepu na jemném struhadle. Přidejte k ní vejce, vymačkanou cuketu, papriku, majoránku a česnek dle chuti a případně osolte. Zhruba půl na půl dosypte polentou a strouhankou (množství záleží na savosti nastrouhané zeleniny – mně vyšlo asi 30 g od každého). Vznikne těstíčko hustoty jako na bramborák.

Řepovo-cuketové “bramboráky” bez smažení
2

Rozpalte kontaktní gril či pánev, lehounce potřete olejem (ale nemusí ani být) a lžící tvořte hromádky, které rozetřete do 0,5–1cm vysokých placiček. Z každé strany opékejte cca 5 minut.

Řepovo-cuketové “bramboráky” bez smažení
3

Jakmile jsou "bramboráčky" dopečené, sejměte z grilu (pánve) a teplé servírujte. Dozdobit můžete hromádkou nastrouhaného sýru (dle chuti – já použila čedar) a zeleninou, kterou doma či na zahrádce najdete. Dobrou chuť.

Řepovo-cuketové “bramboráky” bez smažení
4
Řepovo-cuketové “bramboráky” bez smažení

Mohlo by vás zajímat:
Brambory Cuketa Fitness a zdravé

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře