fbpx

Mrkvánky

Tradiční recept, který dělá moje babička, je úplně bez cukru, protože těsto osladí mrkev a potom povidlová náplň.

Mrkvánky

Ingredience na 10 porcí

  • 100g změklého másla
  • 200g jemně nastrouhané mrkvě
  • 200g mouky (použila jsem špaldovou a pohankovou půl na půl)
  • povidla (marmeládu)

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Z másla, mouky a mrkve vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na tenčí plát a vykrajujeme kolečka.

2

Do koleček pak dáme úměrně povidel, aby šlo překlopit a udělat kapsička a náplň nevytékala.

3

Pořádně okrajem umáčknu vidličkou a kladu na pečící papír.

4

Peče se i dle velikosti mrkvánků, průměrně 12-15 minut na 180 stupňů.

5

Kdo chce, může ještě pocukrovat.

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

Romana Jelínková

Romana Jelínková 8. 9. 2018

Recept, co nestárne. Peču je už spoustu let. A pořád chutnají.

Odpovědět

Anežka Školová

Anežka Školová 12. 3. 2018

Miluji to!

Jednoduché a dobré!

Odpovědět

pro přidání komentáře