Mrkvánky

Tradiční recept, který dělá moje babička, je úplně bez cukru, protože těsto osladí mrkev a potom povidlová náplň.

Mrkvánky

Ingredience na 10 porcí

  • 100g změklého másla
  • 200g jemně nastrouhané mrkvě
  • 200g mouky (použila jsem špaldovou a pohankovou půl na půl)
  • povidla (marmeládu)

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Z másla, mouky a mrkve vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na tenčí plát a vykrajujeme kolečka.

2

Do koleček pak dáme úměrně povidel, aby šlo překlopit a udělat kapsička a náplň nevytékala.

3

Pořádně okrajem umáčknu vidličkou a kladu na pečící papír.

4

Peče se i dle velikosti mrkvánků, průměrně 12-15 minut na 180 stupňů.

5

Kdo chce, může ještě pocukrovat.

Mohlo by vás zajímat: Recept bez chodu, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

veverka amanda

veverka amanda

Miluji to!

Odpovědět

Zuzana Bydžovská

Zuzana Bydžovská

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře