Mrkvánky

Tradiční recept, který dělá moje babička, je úplně bez cukru, protože těsto osladí mrkev a potom povidlová náplň.

Dětem zdravě

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1

Ingredience

  • 100g změklého másla
  • 200g jemně nastrouhané mrkve
  • 200g mouky (použila jsem špaldovou a pohankovou půl na půl)
  • povidla (marmeládu)

Postup

1

Z másla, mouky a mrkve vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na tenčí plát a vykrajujeme kolečka.

2

Do koleček pak dáme úměrně povidel, aby šlo překlopit a udělat kapsička a náplň nevytékala.

3

Pořádně okrajem umáčknu vidličkou a kladu na pečící papír.

4

Peče se i dle velikosti mrkvánků, průměrně 12-15 minut na 180 stupňů.

5

Kdo chce, může ještě pocukrovat.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dekadentní a nepečené čokoládové lasagne

Rebarborové chutney na maso i těstoviny

Švédský jablečný koláč

Čočka s rajčatovo celerovou omáčkou

Makový koláč se švestkami a drobenkou

Dokonalý veganský cheesecake

Ranná chia vzpruha

Tvarohová bábovka

11 způsobů jak nahradit vejce nejen při pečení

Vegetariánské burgery z quinoi a červené řepy

Video: Luxusní mrkvový dort bez pečení s vanilkovým kešu krémem

Restovaná růžičková kapusta se šalotkami