fbpx

Mrkvánky

Tradiční recept, který dělá moje babička, je úplně bez cukru, protože těsto osladí mrkev a potom povidlová náplň.

Mrkvánky

Ingredience na 10 porcí

  • 100g změklého másla
  • 200g jemně nastrouhané mrkve
  • 200g mouky (použila jsem špaldovou a pohankovou půl na půl)
  • povidla (marmeládu)

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Z másla, mouky a mrkve vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na tenčí plát a vykrajujeme kolečka.

2

Do koleček pak dáme úměrně povidel, aby šlo překlopit a udělat kapsička a náplň nevytékala.

3

Pořádně okrajem umáčknu vidličkou a kladu na pečící papír.

4

Peče se i dle velikosti mrkvánků, průměrně 12-15 minut na 180 stupňů.

5

Kdo chce, může ještě pocukrovat.


  • Líbil se Vám recept?


    Italian Trulli Pak by se Vám mohla líbit i naše kuchařka se zdravými recepty, kterou jsem nedávno vydali. S touto kuchařkou budete jíst zdravě a ušetříte čas i peníze. Pošleme vám ji bez poštovného a můžete nám ji do 30 dní zdarma vrátit. 🙂

    Více informací o kuchařce




Mohlo by vás zajímat:
Bez oříšků Cukroví Dezerty Jaro Léto Podzim Snídaně a svačiny Vegetariánské Zima

Hodnocení a komentáře

Romana Jelínková

Romana Jelínková 8. 9. 2018

Recept, co nestárne. Peču je už spoustu let. A pořád chutnají.

Odpovědět

Anežka Školová

Anežka Školová 12. 3. 2018

Miluji to!

Jednoduché a dobré!

Odpovědět

pro přidání komentáře