Pestrobarevný dort s duhovým srdíčkem uvnitř

Víte, jakým dortem můžete překvapit i dospělého? Tímhle barevným dortem s ukrytým duhovým srdíčkem přímo uprostřed. Podrobný popis jak na to, včetně videonávodu.  

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

1. Připravíme si těsto korpus.

2. Z těsta odebereme zhruba 3/5, které rozdělíme do 5 mističek.

3. Každý obsah v mističce obarvíme jinou barvou (červená, modrá, zelená, žlutá, fialová).

4. Plech si vyložíme pečícím papírem. Barevná těsta dáme do sáčků, kterým ustřihneme malý kousek špičky.

5. Barevné těsto vylijeme pomocí sáčků v několika vrstvách na plech.

6. Trošku zatřepeme s plechem, aby si těsto řádně sedlo.

7. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na 30 minut. Můžeme zkontrolovat zapíchnutím špejle do korpusu, pokud špejli vytáhneme suchou a čistou, můžeme vytáhnout.

8. Uřízneme kůrku, která nám pečením lehce ztmavla.

9. Srdíčkovým vykrajovátkem rozporcujeme celý plech. Spodní strana může být také hnědá, tak ji nožem lehce odřízneme, abychom měli srdíčko pouze z čisté barvy.


10. Připravíme si vyšší pekáček, který vyložíme alobalem nebo pečicím papírem.

11. 1/1 ze zbytku syrového těsta nalijeme do pekáčku a pečeme cca 10 minut. Těsto nebude zcela hotové, ale zatím nám to tak bude stačit.

12. Doprostřed předpečeného dortu dáme několik lžic syrového těsta. Připravená srdíčka postavíme do řady a širší stranou položíme na syrové těsto.


13. Zbytek syrového těsta nalijeme do pekáčku tak, aby všechna srdíčka byla zakrytá.

14. Dáme do trouby a pečeme zhruba 40 minut. Dort by neměl zhnědnout. Pokud testujeme špejlí, snažíme se trefit kamkoliv jinam, než do srdíčka.

15. Mezitím si připravíme potahovací hmotu. Ideální je opět mít pět barev. Vytvoříme si z hmoty tenké válečky. Tyto barevné válečky položíme vedle sebe a kroucením je spojíme dohromady. Vyválíme na tenkou placku.

anigif_enhanced-13905-1426123154-5


16. Připravíme si i krém.

17. Vychladlý korpus namažeme krémem ze všech stran.

18. Potahovací hmotu jemně položíme na dort, uhladíme ze všech stran a přebytečné kousky odřízneme. Rožky dortu zastřihneme a uhladíme.


19. A při rozkrajování dortu nezapomeneme sledovat překvapený výraz oslavence 🙂

V ideonávod

Ingredience

  • připravíme si zhruba 5násobnou dávku klasického dortového těsta (těsto můžeme udělat takové, jaké máme rádi, my nedáme dopustit na těsto pro Dortová lízátka)
  • potahovací hmota (výborný je tenhle marcipán)
  • jemný krém (hodí se tenhle základní máslový, bude nám stačit poloviční dávka)
  • 5 různých barev potravinářského barviva
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bylinkový pečený losos s citrónovou kůrou a šalotkou

Křehký čokoládový koláč s hutnou tvarohovou náplní

Zeleninový vývar „ze zbytků“

Galette ze špaldovky s jahodami a malinami

Perfektní jogurtová zmrzlina za 5 minut

Vosí hnízda

Patizonové karí s cizrnou

Svěží pesto z medvědího česneku hotové za 10 minut

Kakaové řezy (roláda) s tvarohovou náplní

Tradiční recept na plněná vejce s majonézou, hořčicí a sladkou paprikou

Vanilkové řezy se šlehačkou a kaštanovým pyré

Vynikající krém z tvarohu a vaječného likéru, který použijete na sto způsobů