Trojbarevné třešňovo marcipánové muffiny
Rychlý dezert ke kafíčku v sobě snoubí chuť ovoce, čokolády, tvarohu a mandlí.

Ingredience na 3 porce
První vrstva:
- 50 g máslových sušenek dle chuti
- 15 g mandlí
- 20 g marcipánu
- 20 ml mléka
- kokosový olej na vymazání
Druhá vrstva:
- 100 g tvarohu
- 50 g ricotty
- vejce
- lžička škrobu
- med dle chuti
Třetí vrstva:
- 35 g hořké čokolády
- 10-15 g smetany
Dále:
- vypeckované třešně či třešňový kompot
- lžička cukrářského želé
- voda či šťáva z třešňového kompotu
Postup
Celkový čas přípravy: 45 min
V mixéru rozmixujte sušenky, mandle a marcipán. Přesypte do misky, přilijte mléko a promíchejte. Pokud by bylo "těsto" moc suché, přidejte kapku mléka. Formičky na muffiny vytřete kokosovým olejem a pomocí mokré lžičky do nich vtlačte sušenkovou hmotu. Dejte do předehřáté trouby na 175 stupňů.

Mezitím si smíchejte tvaroh, ricottu, vejce, škrob a med (či jiné sladidlo) v hladkou hmotu. Polovinu hmoty přelijte do jiné nádobky. Čokoládu a smetanu rozehřejte ve vodní lázni a vmíchejte do jedné poloviny tvarohové hmoty.

Pokud použijete kompotové třešně, nechejte je okapat. Muffiny s první vrstvou vyndejte z trouby. Naneste druhou - čokoládovou - vrstvu, kterou poklaďte třešněmi. Na třešně naneste bílou tvarohovou vrstvu. Vraťte do trouby a pečte asi 30 minut. Poté vyndejte a nechejte vychladnout.

V rendlíčku rozehřejte několik třešní s troškou vody. Pokud použijete kompotové, využijte kompotovou šťávu. Do rozehřátých třešní přimíchejte trošku želé a chvíli ještě povařte.

Vychladlé muffinky opatrně vyklopte z formiček. Postavte na talířek, na povrch lžičkou naneste teplé třešňové želé a dobrou chuť.

Mohlo by vás zajímat:
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře