fbpx

Trojbarevné třešňovo marcipánové muffiny

Rychlý dezert ke kafíčku v sobě snoubí chuť ovoce, čokolády, tvarohu a mandlí.

Trojbarevné třešňovo marcipánové muffiny

Ingredience na 3 porce

První vrstva:

  • 50 g máslových sušenek dle chuti
  • 15 g mandlí
  • 20 g marcipánu
  • 20 ml mléka
  • kokosový olej na vymazání

Druhá vrstva:

  • 100 g tvarohu
  • 50 g ricotty
  • vejce
  • lžička škrobu
  • med dle chuti

Třetí vrstva:

  • 35 g hořké čokolády
  • 10-15 g smetany

Dále:

  • vypeckované třešně či třešňový kompot
  • lžička cukrářského želé
  • voda či šťáva z třešňového kompotu

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

V mixéru rozmixujte sušenky, mandle a marcipán. Přesypte do misky, přilijte mléko a promíchejte. Pokud by bylo "těsto" moc suché, přidejte kapku mléka. Formičky na muffiny vytřete kokosovým olejem a pomocí mokré lžičky do nich vtlačte sušenkovou hmotu. Dejte do předehřáté trouby na 175 stupňů.

Trojbarevné třešňovo marcipánové muffiny
2

Mezitím si smíchejte tvaroh, ricottu, vejce, škrob a med (či jiné sladidlo) v hladkou hmotu. Polovinu hmoty přelijte do jiné nádobky. Čokoládu a smetanu rozehřejte ve vodní lázni a vmíchejte do jedné poloviny tvarohové hmoty.

Trojbarevné třešňovo marcipánové muffiny
3

Pokud použijete kompotové třešně, nechejte je okapat. Muffiny s první vrstvou vyndejte z trouby. Naneste druhou - čokoládovou - vrstvu, kterou poklaďte třešněmi. Na třešně naneste bílou tvarohovou vrstvu. Vraťte do trouby a pečte asi 30 minut. Poté vyndejte a nechejte vychladnout.

Trojbarevné třešňovo marcipánové muffiny
4

V rendlíčku rozehřejte několik třešní s troškou vody. Pokud použijete kompotové, využijte kompotovou šťávu. Do rozehřátých třešní přimíchejte trošku želé a chvíli ještě povařte.

Trojbarevné třešňovo marcipánové muffiny
5

Vychladlé muffinky opatrně vyklopte z formiček. Postavte na talířek, na povrch lžičkou naneste teplé třešňové želé a dobrou chuť.

Trojbarevné třešňovo marcipánové muffiny

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře