Trojbarevné třešňovo marcipánové muffiny

Rychlý dezert ke kafíčku v sobě snoubí chuť ovoce, čokolády, tvarohu a mandlí.

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

První vrstva:

  • 50 g máslových sušenek dle chuti
  • 15 g mandlí
  • 20 g marcipánu
  • 20 ml mléka
  • kokosový olej na vymazání

Druhá vrstva:

  • 100 g tvarohu
  • 50 g ricotty
  • vejce
  • lžička škrobu
  • med dle chuti

Třetí vrstva:

  • 35 g hořké čokolády
  • 10-15 g smetany

Dále:

  • vypeckované třešně či třešňový kompot
  • lžička cukrářského želé
  • voda či šťáva z třešňového kompotu

Postup

1

V mixéru rozmixujte sušenky, mandle a marcipán. Přesypte do misky, přilijte mléko a promíchejte. Pokud by bylo "těsto" moc suché, přidejte kapku mléka. Formičky na muffiny vytřete kokosovým olejem a pomocí mokré lžičky do nich vtlačte sušenkovou hmotu. Dejte do předehřáté trouby na 175 stupňů.

2

Mezitím si smíchejte tvaroh, ricottu, vejce, škrob a med (či jiné sladidlo) v hladkou hmotu. Polovinu hmoty přelijte do jiné nádobky. Čokoládu a smetanu rozehřejte ve vodní lázni a vmíchejte do jedné poloviny tvarohové hmoty.

3

Pokud použijete kompotové třešně, nechejte je okapat. Muffiny s první vrstvou vyndejte z trouby. Naneste druhou - čokoládovou - vrstvu, kterou poklaďte třešněmi. Na třešně naneste bílou tvarohovou vrstvu. Vraťte do trouby a pečte asi 30 minut. Poté vyndejte a nechejte vychladnout.

4

V rendlíčku rozehřejte několik třešní s troškou vody. Pokud použijete kompotové, využijte kompotovou šťávu. Do rozehřátých třešní přimíchejte trošku želé a chvíli ještě povařte.

5

Vychladlé muffinky opatrně vyklopte z formiček. Postavte na talířek, na povrch lžičkou naneste teplé třešňové želé a dobrou chuť.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Veganský prejt

Špaldové palačinky s mozzarelou a bazalkovým pestem

Rostlinné placičky s quinoou plné bílkovin

Sýrové placičky z bramborové kaše, doplněné zakysanou smetanou

Jednoduchá mrkvová polévka, kterou si zamilují i děti

Dortová senzace: Levhartí dort s čokoládovým krémem

Květákový nákyp s balkánským sýrem

Těstoviny s lilkem a houbami z jednoho hrnce

Jáhlový vanilkový dort s krémem z hrašky

Datlové kuličky s konopným semínkem

Dutch baby – sladká i slaná varianta

7 vychytaných receptů na pečené brambory