Ingredience na 2 porce

  • 1 velký lilek
  • 5–6 lžíc pasírovaných rajčat
  • malý stroužek česneku
  • mozzarella
  • 8–10 ks cherry rajčátek
  • čerstvé lístky bazalky
  • sůl, pepř

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Lilek nakrájejte na 1,5 cm široká kolečka. Osolte a nechte je pustit vodu (cca 30 minut), pak je vysušte papírovou utěrkou.

2

Mezitím si připravte rajčatovou pastu – pasírovaná rajčata smíchejte s prolisovaným česnekem, pořádně osolte a opepřete. Mozzarellu nakrájejte na plátky, stejnětak i cherry rajčátka. Zapněte troubu na 200 °C a nechte předehřát.

3

Lilky potřete rajčatovou směsí, poklaďte plátky mozzarelly, cherry rajčat a bazalky.

4

Pečte, dokud se sýr neroztopí a lehce nezezlátne. Servírujte horké samotné nebo i s čerstvým pečivem.

Mohlo by vás zajímat: Předkrmy, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

Kateřina Schustková

Kateřina Schustková 25. 5. 2015

Vypadá to výborně. Určitě to půjde s i cuketou místo lilku.

Odpovědět

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře