Dýňové pyré/kaše
Na kaši už jsem měla chuť docela dlouho, ale nějak jsem se k ní pořád nemohla dopracovat. Ale nakonec i na kaši došlo

Ingredience na 3 porce
- 350 g brambor
- 400 g dýně hokaido
- 1 lžíci másla
- 100 – 150 ml horkého mléka
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Dýni dejte buďto vařit spolu s bramborami nebo ji předpečte v troubě. Dýni hokaido nemusíte loupat, slupka krásně změkne. Brambory vařím také ve slupce, by měly výraznější chuť. Až budou měkké brambory i dýně, tak je společně rozšťouchejte (brambory oloupejte, pokud jste vařili ve slupce, dýni ne), přidejte sůl, pepř, horké mléko (množství si uzpůsobte podle toho jakou máte rádi konzistenci kaše) a máslo a vyšlehejte.
Hodí se jako příloha všude tam, kde byste použili klasickou bramborovou kaši.

Mohlo by vás zajímat:
Dýně