fbpx

Dýňové pyré/kaše

Na kaši už jsem měla chuť docela dlouho, ale nějak jsem se k ní pořád nemohla dopracovat. Ale nakonec i na kaši došlo

Dýňové pyré/kaše

Ingredience na 3 porce

  • 350 g brambor
  • 400 g dýně hokaido
  • 1 lžíci másla 
  • 100 – 150 ml horkého mléka 
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Dýni dejte buďto vařit spolu s bramborami nebo ji předpečte v troubě. Dýni hokaido nemusíte loupat, slupka krásně změkne. Brambory vařím také ve slupce, by měly výraznější chuť. Až budou měkké brambory i dýně, tak je společně rozšťouchejte (brambory oloupejte, pokud jste vařili ve slupce, dýni ne), přidejte sůl, pepř, horké mléko (množství si uzpůsobte podle toho jakou máte rádi konzistenci kaše) a máslo a vyšlehejte.

2

Hodí se jako příloha všude tam, kde byste použili klasickou bramborovou kaši.

Dýňové pyré/kaše

Mohlo by vás zajímat:
Dýně

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře