Kuře na pomerančích s kokosovým mlékem

Potřebujete chutné jídlo na nedělní oběd? Mám tu pro vás recept na kuře na pomerančích, u kterého nestrávíte dlouhé hodiny v kuchyni.

Na skok v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 4 kuřecí čtvrtky
  • ¼ lžičky chilli
  • špetka kajenského pepře
  • ¼ lžičky kurkumy
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • himalájská sůl
  • 3 dcl pomerančové šťávy (pomerančového džusu)
  • 2 pomeranče
  • 1 smetana Alpro coconut cuisine (příp. 250 ml kokosového mléko)

Postup

1

Kuřecí čtvrtky si ze všech stran osolíme a dáme do pekáče. Posypeme je chilli, kajenským pepřem, kurkumou a zázvorem. Maso poklademe na plátky pokrájeným pomerančem.

2

Zalijeme pomerančovou šťávou a pečeme na 180 stupňů 40 minut pod pokličkou.

3

V tuto chvíli přidáme kokosovou smetanu (příp. kokosové mléko) a pečeme dalších 20 minut. Již bez pokličky.

4

Po dvaceti minutách vyndáme pomeranče a pečeme ještě 20-25 minut než nám zezlátne kůrka.

5

Kuřecí čtvrtky vyndáme z pekáče a zbylou omáčku propasírujeme přes sítko, aby byla krásně jemná.

6

Pokrm můžeme podávat s rýží, bramborami nebo třeba bulgurem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Krémové tiramisu s Baileys likérem a amarettem

Vegetariánské chilli con carne

Video: Veganské lahodné burgery z fazolí a mrkve

Koktejl s martini, aperolem a ginem

Grilované brambory

Kokosový cheesecake s ostružinovým želé

Pečený losos

Cantucci s čokoládou a pomerančovou esencí

Černé rýžové nudle s kuřecím masem a kari

Estonský kringel

Domácí kakaový marcipán bez cukru

Video: Nepečené ovocné energy tyčinky ve 3 krocích