Snadná a rychlá restovaná rýže s tofu a pikantní omáčkou

Bohatá chuť této pikantní a nasládlé rýže stojí za vyzkoušení. Pokud hledáte rychlou, ale lehkou večeři na které si skutečně pochutnáte, podívejte se na recept. 🙂  

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Rýže a zelenina

  • 250 g tofu dle chuti
  • 185 g hnědé rýže
  • 4 stroužky česneku, nadrcené
  • 100 g jarní cibulky, nasekané
  • 70 g hrášku
  • 60 g mrkve, nakrájené na kousky

Omáčka

  • 45 ml sójové omáčky
  • 16 g arašídového másla
  • 2 -3 lžíce třtinového cukru
  • 1 stroužek česneku, nadrcený
  • 1-2 lžičky pikatní omáčky dle chuti
  • 1 lžička sezamového oleje (volitelné)

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C a vyložte plech pečícím papírem.

2

Nakrájejte tofu na menší kousky a nasypte je plech. Pečte 26 až 30 minut, dokud nebudou okraje tofu zlatavé.

3

Mezitím si připravte rýži. Vařte ve větším hrnci přibližně 30 minut, poté část vody odlijte a zakryjte hrnec poklicí. Nechte 10 minut stát.

4

Na omáčku smíchejte všechny ingredience v míse a dobře promíchejte.

5

Jakmile je tofu upečené, přidejte je do omáčky a nechte je 5 minut marinovat.

6

Tlustostěnnou pánev vhodnou do trouby vyhřejte na plotně. Přendejte do ní marinované tofu bez omáčky a nechte 4 minutky restovat. Poté je vyndejte z pánve a dejte bokem.

7

Do pánve vložte česnek, cibulku, hrášek a mrkev. Restujte 3 minuty, poté přisypte uvařenou rýži, tofu, omáčku a dobře vše promíchejte. Vařte 3 až 4 minuty s občasným zamícháním.

8

Poté směs naservírujte do misek a ihned podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Opravdu rychlý dezert bez přidaného cukru

Losos v marinádě z pomerančů a bylinek

Video: Extra čokoládová roláda se šlehačkou

Kakaové sušenky s vanilkou a malinovým džemem

Rychlé pizzové topinky s sýrem, cherry rajčátky a bazalkou

Video: Překrásné sladké pečivo z listového těsta 4 způsoby

Zapečené lilky

Bazalkové kuřecí prso s teplou zeleninou

Dokonalý máslový krém na cupcaky i zdobení

Salát z cantalupe, avokáda a koriandru

Honzovy buchty

Kuřecí paličky v medovo-česnekové marinádě se zázvorem