Snadná a rychlá restovaná rýže s tofu a pikantní omáčkou
Bohatá chuť této pikantní a nasládlé rýže stojí za vyzkoušení. Pokud hledáte rychlou, ale lehkou večeři na které si skutečně pochutnáte, podívejte se na recept. 🙂

Ingredience
Rýže a zelenina
- 250 g tofu dle chuti
- 185 g hnědé rýže
- 4 stroužky česneku, nadrcené
- 100 g jarní cibulky, nasekané
- 70 g hrášku
- 60 g mrkve, nakrájené na kousky
Omáčka
- 45 ml sójové omáčky
- 16 g arašídového másla
- 2 -3 lžíce třtinového cukru
- 1 stroužek česneku, nadrcený
- 1-2 lžičky pikatní omáčky dle chuti
- 1 lžička sezamového oleje (volitelné)
Postup
Předehřejte troubu na 200 °C a vyložte plech pečícím papírem.
Nakrájejte tofu na menší kousky a nasypte je plech. Pečte 26 až 30 minut, dokud nebudou okraje tofu zlatavé.
Mezitím si připravte rýži. Vařte ve větším hrnci přibližně 30 minut, poté část vody odlijte a zakryjte hrnec poklicí. Nechte 10 minut stát.
Na omáčku smíchejte všechny ingredience v míse a dobře promíchejte.
Jakmile je tofu upečené, přidejte je do omáčky a nechte je 5 minut marinovat.
Tlustostěnnou pánev vhodnou do trouby vyhřejte na plotně. Přendejte do ní marinované tofu bez omáčky a nechte 4 minutky restovat. Poté je vyndejte z pánve a dejte bokem.
Do pánve vložte česnek, cibulku, hrášek a mrkev. Restujte 3 minuty, poté přisypte uvařenou rýži, tofu, omáčku a dobře vše promíchejte. Vařte 3 až 4 minuty s občasným zamícháním.
Poté směs naservírujte do misek a ihned podávejte.
Mohlo by vás zajímat:
veganské zelenina Fitness a zdravé Vegetariánské
Zdroj: minimalistbaker.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře