
Rýže a zelenina
Omáčka
Předehřejte troubu na 200 °C a vyložte plech pečícím papírem.
Nakrájejte tofu na menší kousky a nasypte je plech. Pečte 26 až 30 minut, dokud nebudou okraje tofu zlatavé.
Mezitím si připravte rýži. Vařte ve větším hrnci přibližně 30 minut, poté část vody odlijte a zakryjte hrnec poklicí. Nechte 10 minut stát.
Na omáčku smíchejte všechny ingredience v míse a dobře promíchejte.
Jakmile je tofu upečené, přidejte je do omáčky a nechte je 5 minut marinovat.
Tlustostěnnou pánev vhodnou do trouby vyhřejte na plotně. Přendejte do ní marinované tofu bez omáčky a nechte 4 minutky restovat. Poté je vyndejte z pánve a dejte bokem.
Do pánve vložte česnek, cibulku, hrášek a mrkev. Restujte 3 minuty, poté přisypte uvařenou rýži, tofu, omáčku a dobře vše promíchejte. Vařte 3 až 4 minuty s občasným zamícháním.
Poté směs naservírujte do misek a ihned podávejte.