Křupavé a pikantní mini pizzy za pár minut
Jednoduchý a neuvěřitelně chutný recept na malé pizzy z koleček bagety. Díky máslu jsou velice vláčné a zároveň křupavé díky pečení v troubě. Vyzkoušejte naši verzi s cibulkou, sýrem a čabajkou. 🙂

Ingredience na 8 porcí
- ⅓ hrnku másla
- 1 stroužek česneku, rozmačkaný
- 1 bageta, 60 cm dlouhá (popř. několik menších)
- ⅓ hrnku pizzové omáčky (rajčatové sugo)
- 1 1/2 hrnku jakéhokoli strouhaného sýru
- 120 g čabajky na kolečka
- ¼ červené cibule, nasekané
- ½ lžíce čerstvé petržele (volitelné)
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Předehřejte troubu na 180 °C.
Rozpusťte máslo společně s česnekem.
Nakrájejte bagetu na přibližně 2 až 2,5 cm kusy a každý kus pomažte trochou másla s česnekem. Trochu másla si ještě nechte.
Na každý kousek namažte trochu pizzové omáčky, nasypte cibuli, sýr a pár koleček čabajky.
Postupně skládejte jednotlivé kusy bagety na sebe. Po 6 až 7 kusech vezměte celý stoh a přemístěte jej do zapékací formy. Takto poskládejte všechna kolečka.
Zbývajícím máslem potřete kolečka ze stran, vršek mísy zabalte do alobalu a dejte péct na 15 minut, dokud se nerozteče všechen sýr. Poté odkryjte a pečte dalších 10 minut dozlatova.
Vyndejte z trouby, posypte nakrájenou petrželí a ihned servírujte.
Mohlo by vás zajímat:
inspirace originální recepty pečení pizza snadné recepty tipy a nápady
Zdroj: www.recipetineats.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře