Rýžové mini pizzy
Těsto na tyto bezlepkové mini pizzy se vždy povede a navíc nemusíme čekat, až nám vykyne.
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
Těsto:
- 300 g rýžové mouky
- 300 g bílého jogurtu (nejlépe smetanového)
- 1 rovná lžička jedlé sody
- půl lžičky soli
Nápň:
- 3 cibule
- 3 lžíce oleje
- 1 větší rajský protlak (140 g)
- 1 lžička třtinového cukru
- 3 stroužky česneku
- bazalka, sůl
- 100 g uzeného sýra
- 9 cherry rajčátek
Postup
1
Nejdříve si připravíme náplň. Cibuli nakrájíme na větší kostičky a necháme na oleji zezlátnout. Přidáme rajský protlak, lžičku třtinového cukru, prolisovaný česnek, bazalku a sůl a necháme vychladnout.
2
V míse smícháme rýžovou mouku, jedlou sodu, sůl a jogurt. Namočenou lžící vytvarujeme na plechu na pečicím papíru nebo pečicí fólii 9 korpusů.
3
Na korpusy dáme náplň a navrch nakrájený nebo nastrouhaný uzený sýr a cherry rajčátka rozkrojená na třetiny.
4
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů 30 minut.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}