Chapati – indická placka

Chapai jsou výborné a téměř nejznámějí indické placky, kterými se nabírá jídla namíso příboru

Chapati – indická placka

Ingredience na 10 porcí

  • hladká mouka
  • voda
  • sůl

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Chapati je placka z jednoduchého těsta z mouky a vody. Uhněteme těsto z hladké mouky, vody a trošky soli tak, aby se nelepilo.

2

Necháme asi půl hodiny odležet a pak uválíme asi 3 mm tlusté placky. Placky by se měly akorát vejít do pánve, kde budeme chapati dělat. Protože se nesmaží, ale pečou v pánvi nasucho, nedoporučuji používat teflonovou pánev. Teflon se při vyšších teplotách, kdy není chlazen tekutým jídlem, může rozkládat. Syrovou placku položíme na rozpálenou pánev a chvíli počkáme. Až těsto viditelně nebude syrové, placku poprvé otočíme. Těsto by ještě nemělo být udělané dohněda. Občas se podíváme se na spodní část placky, jestli začíná hnědnout. Pokud ano, placku otočíme podruhé a hned ji začneme špachtlí nebo utěrkou přimačkávat k pánvi tak, aby se začala nafukovat, ale ne tak dlouho, aby se spálila.

Mohlo by vás zajímat: Hotové do 30 minut, Přílohy

Hodnocení a komentáře

Tomáš Vojta

Tomáš Vojta 25. 4. 2016

Také by mě zajímalo v jakém poměru vody a mouky mám placky připravit. Děkuji

Odpovědět

Sylva Zítová

Sylva Zítová 4. 4. 2015

Dobrý den,chtěla bych vědět kolik vody a mouky.Děkuji za odpověď 🙂

Odpovědět

Filip

Filip 3. 4. 2015

Dobrý večer Barbocho. Kolik vody, kolik mouky a kolik soli v receptu používáte? 🙂

Odpovědět

Tomáš Vojta

Tomáš Vojta

Miluji to!

Odpovědět

Štěpán Tripal

Štěpán Tripal

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře