
Na 35-40 mandlových kuliček si připravte:
Troubu předehřejte na 160 stupňů, dva plechy vyložte pečícím papírem.
V misce smíchejte mleté mandle a cukr, pak přidejte bílky a pár kapek mandlového extraktu (řiďte se pokyny na lahvičce). Vše dobře promíchejte. Vznikne Vám lepivé a poměrně mazlavé těsto, ale tak je to správně. Z těsta tvarujte malé kuličky, které obalte v krupicovém cukru a klaďte na plech.
Doporučuji během "koulení" omývat ruce vodou, aby se těsto nelepilo. Chce to také trochu trpělivosti, protože těsto je opravdu hodně mokré a lepivé, takže vytvořit z něj kuličku je docela výkon :)
Kuličky dejte péct do vyhřáté trouby na 20-25 minut, až začnou lehce zlátnout a mírně praskat. Nechte chvilku vychladnout na plechu, pak opatrně přendejte na chladicí mřížku. Uchovávejte v uzavřené dóze. I po dvou týdnech jsou krásně měkké a vláčné.