Jednoduché buchtičky s vanilkovým krémem
Děti o nich tak dlouho mluvily, že jsem je musela konečně udělat.

Ingredience na 3 porce
Buchtičky:
- 320 g hladké mouky
- špetka soli
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr + 1 PL třtinového cukru
- 3/4 hrnku mléka
- 1/3 droždí
- 4 PL oleje
- kůra z 1/2 citronu
- olej na potření
Vanilkový krém:
- 300 ml mléka
- 25 g vanilkového pudinkového prášku
- 2 PL cukru
- 1/2 panáku rumu (tuzemáku)
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Všechny ingredience na buchtičky dejte do mísy - nemusíte dělat žádný kvásek. Řádně těsto promíchejte, aby se spojilo, a potom rukama pořádně prohněťte.

Vytvořte "bochánek", který poprašte moukou a na teplém místě nechejte cca hodinu vykynout.

Vykynuté těsto vyklopte na vál, propracujte rukama a rozřežte na několik stejných dílů. Z každého vyválejte "hada" a všechny hady rovnejte na plech vyložený pečicím papírem vedle sebe. Nožem pak současně překrájejte na jednotlivé buchtičky.

Potřete olejem a dejte do předehřáté trouby na 170 °C cca na 20–25 minut upéct dozlatova.

Mezitím si přiveďte k varu polovinu mléka s cukrem. V druhé polovině rozmíchejte vanilkový pudink a vmíchejte do vroucího mléka. Za stálého míchání uvařte řidší pudinkovou omáčku. Na závěr můžete vmíchat rum.

Upečené buchtičky rozlámejte na jednotlivé kousky. Na talíř nalijte omáčku, na ni naložte porci buchtiček a ještě opatrně přelijte troškou omáčky. Dobrou chuť.

Mohlo by vás zajímat:
Vegetariánské
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře