Buchtičky:
Vanilkový krém:
Všechny ingredience na buchtičky dejte do mísy - nemusíte dělat žádný kvásek. Řádně těsto promíchejte, aby se spojilo, a potom rukama pořádně prohněťte.
Vytvořte "bochánek", který poprašte moukou a na teplém místě nechejte cca hodinu vykynout.
Vykynuté těsto vyklopte na vál, propracujte rukama a rozřežte na několik stejných dílů. Z každého vyválejte "hada" a všechny hady rovnejte na plech vyložený pečicím papírem vedle sebe. Nožem pak současně překrájejte na jednotlivé buchtičky.
Potřete olejem a dejte do předehřáté trouby na 170 °C cca na 20–25 minut upéct dozlatova.
Mezitím si přiveďte k varu polovinu mléka s cukrem. V druhé polovině rozmíchejte vanilkový pudink a vmíchejte do vroucího mléka. Za stálého míchání uvařte řidší pudinkovou omáčku. Na závěr můžete vmíchat rum.
Upečené buchtičky rozlámejte na jednotlivé kousky. Na talíř nalijte omáčku, na ni naložte porci buchtiček a ještě opatrně přelijte troškou omáčky. Dobrou chuť.