fbpx

Jemné kávové sušenky s hořkou i mléčnou čokoládou

Spojení toho nejlepšího – brownie těsta, čokoládových kousků a kávy. Příprava je velice rychlá, takže je můžete nachystat i na poslední chvíli, když se objeví neočekávaná návštěva nebo máte neodolatelnou chuť na čokoládu, která nesnese odklady. 🙂

  • Čas přípravy: 30 minut
  • Porce: 12 ks větších sušenek
Recept na čokoládové sušenky s kávou

Ingredience

  • 90 g hořké čokolády, nasekané na kousky
  • 2 hrnky čokoládových kousků z mléčné čokolády
  • 110 g másla, nakrájeného na kostky
  • 3 velká vejce
  • 1 hrnek + 2 lžíce krupicového cukru
  • 2 lžičky instantní kávy
  • 3/4 hrnku hladké mouky
  • 1/3 lžičky kypřícího prášku
  • 1/4 lžičky soli

Postup

 

Krok 1

Předehřejte troubu na 180 °C. Nad parou rozpusťte hořkou čokoládu, 1 hrnek čokoládových kousků a máslo. Rozmíchejte dohladka a dejte prozatím bokem. V míse rozšlehejte vejce, cukr a kávu do pěny.

Espresso-and-EggsKrok 2

Do mísy postupně přilijte čokoládu a promíchejte.

Chocolate-and-BatterKrok 3

Do mísy prosyjte mouku, kypřící prášek a sůl. Přisypte druhý hrnek čokoládových kousků a vše promíchejte dohladka.

Flour-and-BatterKrok 4

Z těsta odkrajujte větší kusy a dávejte je na plech vyložený pečícím papírem nebo pečící podložkou. Mezi sušenkami dělejte mezery přibližně 5 cm.

Cookies-on-SilpatKrok 5

Pečte 10 až 12 minut, nebo dokud sušenky nezačnou na povrchu lehce praskat. Po té vyndejte plech z trouby a nechte sušenky minutu zchladnout. Přendejte je na chladící rošt a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

Espresso-Chocolate-Chip-Brownie-Cookies-cooling

 

Mohlo by vás zajímat:
čokoláda hořká čokoláda káva sladké recepty snadné recepty sušenky

Zdroj: www.justataste.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře