Jemné kávové sušenky s hořkou i mléčnou čokoládou
Spojení toho nejlepšího – brownie těsta, čokoládových kousků a kávy. Příprava je velice rychlá, takže je můžete nachystat i na poslední chvíli, když se objeví neočekávaná návštěva nebo máte neodolatelnou chuť na čokoládu, která nesnese odklady. 🙂
- Čas přípravy: 30 minut
- Porce: 12 ks větších sušenek

Ingredience
- 90 g hořké čokolády, nasekané na kousky
- 2 hrnky čokoládových kousků z mléčné čokolády
- 110 g másla, nakrájeného na kostky
- 3 velká vejce
- 1 hrnek + 2 lžíce krupicového cukru
- 2 lžičky instantní kávy
- 3/4 hrnku hladké mouky
- 1/3 lžičky kypřícího prášku
- 1/4 lžičky soli
Postup
Krok 1
Předehřejte troubu na 180 °C. Nad parou rozpusťte hořkou čokoládu, 1 hrnek čokoládových kousků a máslo. Rozmíchejte dohladka a dejte prozatím bokem. V míse rozšlehejte vejce, cukr a kávu do pěny.
Do mísy postupně přilijte čokoládu a promíchejte.
Do mísy prosyjte mouku, kypřící prášek a sůl. Přisypte druhý hrnek čokoládových kousků a vše promíchejte dohladka.
Z těsta odkrajujte větší kusy a dávejte je na plech vyložený pečícím papírem nebo pečící podložkou. Mezi sušenkami dělejte mezery přibližně 5 cm.
Pečte 10 až 12 minut, nebo dokud sušenky nezačnou na povrchu lehce praskat. Po té vyndejte plech z trouby a nechte sušenky minutu zchladnout. Přendejte je na chladící rošt a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
Mohlo by vás zajímat:
čokoláda hořká čokoláda káva sladké recepty snadné recepty sušenky
Zdroj: www.justataste.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře