Rychlá dvouvrstvá nepečená kokosová roláda s rumem

Tato dobrota je velmi jednoduchá na přípravu a pochutnat si na ni můžete nejen o Vánocích. Roládu není potřeba péct, je tedy o to rychlejší. 🙂

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Tmavá část

  • 250 g sušenek (např. Bebe sušenky)
  • 100 g lískových ořechů
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 lžíce rumu
  • 1 lžíce kakaa
  • 14 lžic uvařené kávy
  • 100 g kvalitní čokolády

Bílá část

  • 200 g změklého másla
  • 200 g moučkového cukru
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 3 lžíce rumu

+ Strouhaný kokos na obalení.

Postup

1

Rozmixujte na jemný prášek sušenky a lískové oříšky.

2

Vmíchejte moučkový cukr, rum, kakao. Kvalitní čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a vmíchejte do směsi. Postupně přidávejte uvařenou kávu.

3

Důkladně zpracujte hmotu a odložte ji do lednice.

4

V čisté míse utřete máslo s moučkovým cukrem (až do pěny) a přidejte rum a kokos.

5

Tmavou hmotu vyndejte z lednice a rozválejte ji mezi dvěma potravinářskými foliemi na tenkou vrstvu (plát).

6

Stejně rozválejte i bílou hmotu. Bílý plát položte na tmavý plát a srolujte je. Pokud nechcete mít klasickou roládu, ale plátky tvaru trojúhelníku, snažte se tento tvar udržovat při rolování.

7

Vzniklou roládu obalte v kokosu a dejte do ztuhnout do lednice.

8

Nakrájejte na řezy a podávejte .

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Smažené cuketové placičky s parmazánem a česnekem

Pstruh na másle

Brokolicová polévka se slaninou a sýrem v chlebu

Mrkvová sekaná

Svěží palačinky s ovocem

Domácí cider

Rychlá jablečná omáčka ze 3 ingrediencí bez přidaného cukru

Kuře pečené na rajčatech

Tapioka pudink s kaki

Rychlé těstoviny s chřestem

Video: Pikantní kuřecí fajitas s těstovinami z jednoho hrnce

Domácí melounová limonáda