Rychlá dvouvrstvá nepečená kokosová roláda s rumem
Tato dobrota je velmi jednoduchá na přípravu a pochutnat si na ni můžete nejen o Vánocích. Roládu není potřeba péct, je tedy o to rychlejší. 🙂

Ingredience
Tmavá část
- 250 g sušenek (např. Bebe sušenky)
- 100 g lískových ořechů
- 100 g moučkového cukru
- 1 lžíce rumu
- 1 lžíce kakaa
- 14 lžic uvařené kávy
- 100 g kvalitní čokolády
Bílá část
- 200 g změklého másla
- 200 g moučkového cukru
- 50 g strouhaného kokosu
- 3 lžíce rumu
+ Strouhaný kokos na obalení.
Postup
Rozmixujte na jemný prášek sušenky a lískové oříšky.
Vmíchejte moučkový cukr, rum, kakao. Kvalitní čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a vmíchejte do směsi. Postupně přidávejte uvařenou kávu.
Důkladně zpracujte hmotu a odložte ji do lednice.
V čisté míse utřete máslo s moučkovým cukrem (až do pěny) a přidejte rum a kokos.
Tmavou hmotu vyndejte z lednice a rozválejte ji mezi dvěma potravinářskými foliemi na tenkou vrstvu (plát).
Stejně rozválejte i bílou hmotu. Bílý plát položte na tmavý plát a srolujte je. Pokud nechcete mít klasickou roládu, ale plátky tvaru trojúhelníku, snažte se tento tvar udržovat při rolování.
Vzniklou roládu obalte v kokosu a dejte do ztuhnout do lednice.
Nakrájejte na řezy a podávejte .
Mohlo by vás zajímat:
cukroví kokos nepečené nepečené cukroví vánoce
Zdroj: www.coolinarika.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře