Olivový krém

Jednoduchý a rychlý recept na krém z černých oliv, který se perfektně hodí podávaný společně s bagetkou jako finger food během aperitivu. Hodí se perfektně na jakoukoliv bagetku, křupavé chlebíky nebo na teplou „bruschettu„, kterou jste právě vytáhli z trouby. Olivový krém může být i skvělým pomocníkem při přípravě jakékoliv rajčatové omáčky k těstovinám. Množství ingrediencí je čistě podle vašich chutí, dávejte akorát pozor, abyste nedali příliš česneku nebo ančoviček a tak nepřesolili omáčku.

Ilove Italy

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500g oliv (můžete i namíchat nakládané + z konzervy)
  • 2 stroužky česneku
  • 4 kousky ančoviček
  • 4 lžíce olivového oleje (ten přidávejte po kouscích, dokud nedosáhnete požadované krémovosti)
  • půl kávové lžičky kapary

Postup

1

Oloupejte česnek a všechny ingredience hoďte do mixéru. Míchejte, dokud vám nevznikne pěkný krém. Můžete dochutit trochou pepře nebo solí a eventuálně přidat ještě trochu ingrediencí.

2

Krém pak namažte na opečenou bagetku nebo křupavé chlebíky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zeleninový boršč

Profiteroles au chocolat

Hovězí enchiladas s avokádem a salsou

Extra vlhké cuketové brownies

Grilované klobásky s jablečnou cibulkou

Křupavý losos s tatarskou omáčkou

Nepečený banánovo tvarohový dezert

Duhový dort s překvapením uvnitř

Nadýchaná roláda s vanilkovým krémem a bílou čokoládou

Špaldoví ježci s dýňovými semínky

Špenátove pesto na cestoviny

Nejčokoládovější dort na světě, jen ze 3 ingrediencí