Jednoduchý a rychlý recept na krém z černých oliv, který se perfektně hodí podávaný společně s bagetkou jako finger food během aperitivu. Hodí se perfektně na jakoukoliv bagetku, křupavé chlebíky nebo na teplou „bruschettu„, kterou jste právě vytáhli z trouby. Olivový krém může být i skvělým pomocníkem při přípravě jakékoliv rajčatové omáčky k těstovinám. Množství ingrediencí je čistě podle vašich chutí, dávejte akorát pozor, abyste nedali příliš česneku nebo ančoviček a tak nepřesolili omáčku.
Ilove Italy
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
500g oliv (můžete i namíchat nakládané + z konzervy)
2 stroužky česneku
4 kousky ančoviček
4 lžíce olivového oleje (ten přidávejte po kouscích, dokud nedosáhnete požadované krémovosti)
půl kávové lžičky kapary
Postup
1
Oloupejte česnek a všechny ingredience hoďte do mixéru. Míchejte, dokud vám nevznikne pěkný krém. Můžete dochutit trochou pepře nebo solí a eventuálně přidat ještě trochu ingrediencí.
2
Krém pak namažte na opečenou bagetku nebo křupavé chlebíky.