Olivový krém

Jednoduchý a rychlý recept na krém z černých oliv, který se perfektně hodí podávaný společně s bagetkou jako finger food během aperitivu. Hodí se perfektně na jakoukoliv bagetku, křupavé chlebíky nebo na teplou „bruschettu„, kterou jste právě vytáhli z trouby. Olivový krém může být i skvělým pomocníkem při přípravě jakékoliv rajčatové omáčky k těstovinám. Množství ingrediencí je čistě podle vašich chutí, dávejte akorát pozor, abyste nedali příliš česneku nebo ančoviček a tak nepřesolili omáčku.

Olivový krém

Ingredience na 4 porce

  • 500g oliv (můžete i namíchat nakládané + z konzervy)
  • 2 stroužky česneku
  • 4 kousky ančoviček
  • 4 lžíce olivového oleje (ten přidávejte po kouscích, dokud nedosáhnete požadované krémovosti) 
  • půl kávové lžičky kapary

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Oloupejte česnek a všechny ingredience hoďte do mixéru. Míchejte, dokud vám nevznikne pěkný krém. Můžete dochutit trochou pepře nebo solí a eventuálně přidat ještě trochu ingrediencí.

2

Krém pak namažte na opečenou bagetku nebo křupavé chlebíky.

Mohlo by vás zajímat: Hotové do 30 minut, Předkrmy, Pro začátečníky

Hodnocení a komentáře

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře