Ostružinový pohár alla tiramisu

Sezona ostružin je tu...

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Potřebujeme:

  • 250 g jemného tvarohu ve vaničce (tučnost zvolte sami)
  • 150 g smetany ke šlehání
  • med (či jiné oblíbené sladidlo) dle chuti
  • cukrářské piškoty
  • silné espresso (cca 70 ml)
  • panák rumu
  • semínka z poloviny vanilkového lusku
  • ostružiny
  • cukrářské želé či čirá želatina (viz obrázek v postupu)

Na ozdobu:

  • lísky máty

Postup

1

Tvaroh, smetanu, vanilková semínka a med vyšlehejte do nadýchaného krému.

2

Uvařte silné espresso, do kterého nalijte panáka rumu (čímž tento recept není vhodný pro děti :D). Cukrářské piškoty namáčejte do kávy a vyložte jimi dno servírovací misky/sklenice – můžete je samozřejmě nalámat na menší kousky. Na piškoty naneste lžící či cukrářským sáčkem krém a na něj můžete položit několik ostružin. Tyto vrstvy střídejte tak, aby nahoře zůstal krém.

3

Ostružiny dejte do rendlíku, přilijte trochu vody (tak, aby vám celkové množství hmoty stačilo na pokrytí pohárů – záleží tedy na tom, jak velký prostor je na vrchní vrstvě, já použila trychtýřovité sklenice, tudíž jsem měla povrch docela široký) a nechejte zahřát. Jakmile se ostružiny začnou rozvářet, přimíchejte med (sladidlo) dle chuti a kyselosti ostružin.

4

Do horkého rozvaru pak vmíchejte tolik želé/želatiny, aby hmota mohla dobře zatuhnout. Musíte přizpůsobit množství rozvaru, které jste zvolili – pokud by se stalo, že začne houstnout moc, přilejte trochu horké vody, mělo by se vám podařit želé ještě rozmíchat. Při míchání můžete ostružiny vařečkou trochu rozmělnit, ale kousky nevadí. Toto želé nakonec lžící naneste na horní vrstvu pohárů. Nechejte zatuhnout a vychladit. Před servírováním ozdobte lístkem máty. Dobrou chuť.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rychlý a výživný fazolový salát s tuňákem a červenou cibulí

Špenátovo-lučinové košíčky

Jahodový pie s hroznovým vínem

Špagety s avokádovým pestem s petrželkou

Lokše plněné zelím a hlívou

Jablečný koláč bez výčitek

Nejvláčnější perník na světě!

Arašídové raw kuličky

Pečená švestková povidla (paleo)

Vláčné banánové sušenky s kousky čokolády

Maková roláda s citronovým krémem

Polentová pizza alla caprese