Rillettes – fracouzská masová specialita

Od krájení masa k plnění sklenic sice uběhne několik hodin, ale výsledek pak stojí za to. Rillettes (čti rijet) jsou francouzskou specialitou, kterou můžete věnovat jako dárek nebo uschovat v lednici, kde vám maso vydrží několik týdnů.

Na skok v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 750 g krkovice
  • 750 g vepřové plece
  • 500 g bůčku (libovějšího)
  • 1 kg vepřového sádla
  • 20–25 g soli
  • 2 dcl bílého suchého vína
  • mletý pepř

Postup

1

Sádlo si nakrájíme na drobné kostičky (cca 2 × 2 cm) a dáme vyškvařit (dozlatova). Pokud máme na sádle i kůži, vhodíme ji ke škvarkům. Až nám škvarky zezlátnou, přidáme na kostky (cca 4 × 4 cm) nakrájené maso. Plamen stáhneme na málo, aby nám směs jen zlehka probublávala (pod pokličkou).

2

Zhruba po třech hodinách přidáme sůl, pepř a víno. Pokračujeme při stejné teplotě další tři hodiny (bez pokličky).

3

Sádlo odebereme do nádoby (můžeme použít třeba na smažení). Teplé rillettes plníme do důkladně vymytých sklenic.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dýňový cheesecake

Lososové koláčky s citrónovou majonézou

Výběr mořských potvůrek :-)

Grilované kuřecí špízy se zeleninou

Pikantní cuketová směs na topinky

Špagety s avokádovým pestem s petrželkou

Makaróny s bazalkovým pestem, tofu a rajčaty

Mleté maso zapečené s bramborovou kaší

Quesadila s chorizem a černými fazolemi

Pečené brambory se zeleninou, pikantní cizrnou a tahini omáčkou

Veganské dýňové risotto s lesními houbami

Krémová polévka z červené čočky