fbpx

Rillettes – fracouzská masová specialita

Od krájení masa k plnění sklenic sice uběhne několik hodin, ale výsledek pak stojí za to. Rillettes (čti rijet) jsou francouzskou specialitou, kterou můžete věnovat jako dárek nebo uschovat v lednici, kde vám maso vydrží několik týdnů.

Rillettes – fracouzská masová specialita

Ingredience na 10 porcí

  • 750 g krkovice
  • 750 g vepřové plece
  • 500 g bůčku (libovějšího)
  • 1 kg vepřového sádla
  • 20–25 g soli
  • 2 dcl bílého suchého vína
  • mletý pepř

Postup

Celkový čas přípravy: 300 min

1

Sádlo si nakrájíme na drobné kostičky (cca 2 × 2 cm) a dáme vyškvařit (dozlatova). Pokud máme na sádle i kůži, vhodíme ji ke škvarkům. Až nám škvarky zezlátnou, přidáme na kostky (cca 4 × 4 cm) nakrájené maso. Plamen stáhneme na málo, aby nám směs jen zlehka probublávala (pod pokličkou).

2

Zhruba po třech hodinách přidáme sůl, pepř a víno. Pokračujeme při stejné teplotě další tři hodiny (bez pokličky).

3

Sádlo odebereme do nádoby (můžeme použít třeba na smažení). Teplé rillettes plníme do důkladně vymytých sklenic.

Mohlo by vás zajímat:
Vepřové

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře