Božské kakaové sušenky bez mouky i tuku (vhodné i pro diabetiky)

Tyto čokoládové sušenky mají báječně plnou chuť. Díky kakau chutnají jako tmavá čokoláda, obsahují naprosté minimum tuku a jsou vhodné i pro diabetiky. Jedna sušenka má pouhých cca 24 kalorií. Jejich příprava je neskutečně snadná a rychlá.

Vladimír

Autor

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1
0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Co se týče vhodnosti pro diabetiky: Samozřejmě není možné sníst na posezení celou dávku, jelikož sušenky obsahují cukr. Nicméně myšlenka, že cukrovkáři nesmí žádný cukr (myšleno jednoduché cukry jako sacharósa, fruktósa) se ukázala jako špatná, i cukrovkáři samozřejmě cukr konzumovat potřebují, pouze v omezené míře, kterou si musejí kontrolovat. Tyto sušenky v průměru příliš cukru neobsahují a je celkem snadné si spočítat, kolik zhruba jedna sušenka obsahuje cukru. Samozřejmě můžete při pečení množství cukru snížit.

Ingredience

  • 1/2 hrnku neslazeného kakaa
  • špetka soli
  • 1/2 hrnku cukru
  • 3 bílky velkých vajec
  • 1/8 lžíce kypřícího prášku (nejlépe s vinným kamenem, ale jde to i s obyčejným)
  • 1 lžíce vanilkového extraktu

Postup

1

Troubu předehřejte na 150°C.

2

Smíchejte kakao, sůl a 1/4 hrnku cukru.

3

Vyšlehejte bílky s kypřícím práškem. Jakmile je tuhý, přidávejte pomalu po lžících zbytek cukru.

4

Smíchejte vyšlehané bílky, kakaovou směs a vanilkový extrakt.

5

Dávejte na pečící papír po lžičkách asi 2,5 centimetru od sebe.

6

Pečte 25 minut, pokud chcete sušenky vlhčí,  40 minut, pokud je chcete křupavé. Hotové sušenky můžete ještě po vychladnutí posypat troškou moučkového cukru.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zdravé žitno-špaldové sušenky s vlašskými ořechy polité čokoládou

Risotto alla parmigiana

Pikantní vepřová směs s rýžovými nudlemi

Nepečený koláč s kokosovou náplní a čokoládovou polevou

Rychlé kuře s rajčaty a mozzarellou z jedné pánve za 15 minut

Noky s houbovým ragú

Lívance z kokosové mouky

Japchae – korejské nudle se zeleninou, houbami a masem

Máslové řezy s karamelem a čokoládovou polevou

Hovězí na rajčatech a oregánu

Párky restované na bílém víně a tymiánu

Nestoudně dekadentní řezy s čokoládou, karamelem a vanilkovým krémem