fbpx

Božské kakaové sušenky bez mouky i tuku (vhodné i pro diabetiky)

mare_soft_chocolate_cookies_with_grapefruit_and_star_anise_v

Potřebujeme

  • 1/2 hrnku neslazeného kakaa
  • špetka soli
  • 1/2 hrnku cukru
  • 3 bílky velkých vajec
  • 1/8 lžíce kypřícího prášku (nejlépe s vinným kamenem, ale jde to i s obyčejným)
  • 1 lžíce vanilkového extraktu

FlourlessChocolateCookies4_22

Tyto čokoládové sušenky mají báječně plnou chuť. Díky kakau chutnají jako tmavá čokoláda, obsahují naprosté minimum tuku a jsou vhodné i pro diabetiky. Jedna sušenka má pouhých cca 24 kalorií. Jejich příprava je neskutečně snadná a rychlá.

Co se týče vhodnosti pro diabetiky: Samozřejmě není možné sníst na posezení celou dávku, jelikož sušenky obsahují cukr. Nicméně myšlenka, že cukrovkáři nesmí žádný cukr (myšleno jednoduché cukry jako sacharósa, fruktósa) se ukázala jako špatná, i cukrovkáři samozřejmě cukr konzumovat potřebují, pouze v omezené míře, kterou si musejí kontrolovat. Tyto sušenky v průměru příliš cukru neobsahují a je celkem snadné si spočítat, kolik zhruba jedna sušenka obsahuje cukru. Samozřejmě můžete při pečení množství cukru snížit.

 

Postup:

Krok 1

Troubu předehřejte na 150°C.

Krok 2

Smíchejte kakao, sůl a 1/4 hrnku cukru.

Krok 3

Vyšlehejte bílky s kypřícím práškem. Jakmile je tuhý, přidávejte pomalu po lžících zbytek cukru.

Krok 4

Smíchejte vyšlehané bílky, kakaovou směs a vanilkový extrakt.

Krok 5

Dávejte na pečící papír po lžičkách asi 2,5 centimetru od sebe.

Krok 6

Pečte 25 minut, pokud chcete sušenky vlhčí,  40 minut, pokud je chcete křupavé.

Hotové sušenky můžete ještě po vychladnutí posypat troškou moučkového cukru.

 

Mohlo by vás zajímat:
čokoláda fitness kakao pečení recepty sušenky

Zdroj: www.prevention.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře