Kuřecí paličky v medovo-česnekové marinádě se zázvorem

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Maso:

  • 6 kuřecích spodních stehen
  • sůl

Marináda:

  • 1 lžíce medu
  • česnek dle chuti
  • koření na pečené kuře (postačí i paprika)
  • 100 ml pomerančové šťávy
  • lžička hořčice
  • olej
  • zázvor – kořen (kousek)

Postup

1

Kuřeci paličky si omyjeme a osušíme. Ze všech stran osolíme a položíme do mísy, kterou můžeme uzavřít.

2

V rendlíčku ohřejeme med, přidáme pomerančovou šťávu, lisovaný česnek, koření, hořčici a trochu oleje. Zázvorový kořen okrájíme a nařežeme na menší kousky. Ty přimícháme do marinády.

3

Marinádou přelejeme kuřecí paličky a dobře každou z nich v marinádě obalíme. Mísu uzavřeme a necháme přes noc v ledničce.

4

Druhý den rozehřejeme troubu na 220 stupňů, paličky naskládáme do pekáčku, podlejeme trochou vody a vyškrabeme z mísy všechnu marinádu. Pečeme za občasného podlití cca 40 minut, přitom posledních 10 minut můžeme přepnout na grilování.

5

Paličky lze konzumovat s chlebem, rýží či bramborem. Já zvolila zapečenou rýži. Recept na ni najdete v některém z příštích receptů. Dobrou chuť.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jednoduchý cheesecake s BeBe sušenkami

Kakaový dort s mascarpone a tvarohem

Energetická ovesná kaše se skořicí plná vlákniny a bílkovin

Kulajda

Fitness muffiny s rebarborou

Celozrnné bagety s pohankou

Nízký chléb s restovanými semínky a celozrnnou moukou

Výborný smetanový želé dezert: Pedrocotta

Italská polévka z pečených paprik a rajčat

Dýňové vafle s rooibosem, ořechy a medem

Borůvková marmeláda s čokoládou

Pečená zelenina s pohankou a bulgurem