Křupavé květákové jednohubky s česnekem a parmazánem

Připravte rodině nebo hostům křupavé jednohubky v podobě pečených květákových růžic se sýrovou krustou, které jsou hotové za půl hodiny :). Pro pikantnější verzi můžete do směsi přidat navíc kajenský pepř.
  • Doba přípravy: 30 minut
  • Porce: 4

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 3-4 hrnku květákových růžiček
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 2 vejce, rozšlehaná
  • 1/2 hrnku strouhaného parmazánu
  • 1 hrnek strouhanky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř na ochucení

Postup

1

Uvařte květákové růžičky do měkka. Ve vroucí vodě je nechte vařit přibližně 6 až 8 minut. Poté nechte vychladnout.

2

Mezitím předehřejte troubu na 220 °C.

3

V míse smíchejte mouku a česnek. Obalte kousky květáku ve směsi.

4

V jiné misce promíchejte strouhanku a parmazán. Rozšlehejte vejce a každý kousek květáku obalte nejdříve ve vejcích, poté ve strouhance s parmazánem.

5

Plech vyložte pečícím papírem a skládejte obalené růžice květáku. Poté všechny lehce pocákejte olejem a vložte do trouby.

6

Pečte přibližně 5 až 10 minut dozlatova.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dort ve tvaru srdce – tak snadné, že to zvládne každý

Panenka plněná mozzarellou, sušenými rajčaty a šunkou

Extra vláčný čokoládový moučník s banány

Šťavnatá kuřecí prsa na víně s rajčatovou omáčkou

Pistáciový chlebíček z cukety

Vepřová panenka s čokoládovo-pomerančovou omáčkou

Etiopská červená čočka mesir wat

Mrkvový krém s kokosovým mlékem

Polévka z pečené dýně a červené čočky

Svěží salát z bulguru

Rolka z prosciutta a ricotty

Kuřecí kousky v sýrovém těstíčku