Křupavé květákové jednohubky s česnekem a parmazánem
Připravte rodině nebo hostům křupavé jednohubky v podobě pečených květákových růžic se sýrovou krustou, které jsou hotové za půl hodiny :). Pro pikantnější verzi můžete do směsi přidat navíc kajenský pepř.
- Doba přípravy: 30 minut
- Porce: 4

Ingredience
- 3-4 hrnku květákových růžiček
- 1/2 hrnku hladké mouky
- 1 lžička sušeného česneku
- 2 vejce, rozšlehaná
- 1/2 hrnku strouhaného parmazánu
- 1 hrnek strouhanky
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř na ochucení
Postup
Uvařte květákové růžičky do měkka. Ve vroucí vodě je nechte vařit přibližně 6 až 8 minut. Poté nechte vychladnout.
Mezitím předehřejte troubu na 220 °C.
V míse smíchejte mouku a česnek. Obalte kousky květáku ve směsi.
V jiné misce promíchejte strouhanku a parmazán. Rozšlehejte vejce a každý kousek květáku obalte nejdříve ve vejcích, poté ve strouhance s parmazánem.
Plech vyložte pečícím papírem a skládejte obalené růžice květáku. Poté všechny lehce pocákejte olejem a vložte do trouby.
Pečte přibližně 5 až 10 minut dozlatova.
Mohlo by vás zajímat:
česnek jednohubky olivový olej parmazán pečení pohoštění posezení Recepty s květákem slané recepty Předkrmy Vegetariánské
Zdroj: www.thehungryhedgehog.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře