Hovězí carpaccio s rukolou, parmazánem a plody kapary

Vynikající předkrm, který zcela jistě nadchne vaši druhou polovičku nebo návštěvu. Důležité je mít hlavně kvalitní maso. Maso doporučuji zakoupit v Naše Maso nebo u pana Kšány na Břevnově.

Na skok v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 80 g hovězí svíčkové
  • hrst rukoly
  • 20 g parmazánu
  • plody kapary
  • čerstvě mletý pepř
  • vločková sůl
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička šťávy z limety
  • 1 lžička balzamikového krému
  • ½ lžičky dijonské hořčice
  • špetka himalájské soli

Postup

1

Svíčkovou dáme na chvíli do mrazáku, aby se nám dobře krájela. Mezitím si připravíme zálivku. Smícháme olej, med, limetkovou šťávu, balzamikový krém, dijonskou hořčici a špetku himalájské soli. Vše důkladně promícháme.

2

Svíčkovou nakrájíme na velmi tenké plátky a rozložíme na talíř. Maso dobře osolíme vločkovou solí a opepříme. Poté ho polijeme zhruba polovinou zálivky. Do druhé poloviny zálivky vhodíme rukolu a promícháme. Rukolu nandáme na střed talíře, posypeme nastrouhaným parmazánem a ozdobíme plody kapary.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Křupavé medové kuřecí špalíčky

Zdravé dýňové rizoto

Vanilkové cupcakes s borůvkami

Lilkové hamburgery s avokádovou majonézou

Hroznové smoothie s lněným olejem

Šťavnaté masové kuličky se sýrovou omáčkou

Karameloví perníčci

Lemony lemonies

Šťavnatá vepřová panenka na bylinkách

Jáhlový koláč s dýňovým krémem a čokoládovou polevou

Kefírové lívance

Maliny v bezinkovém želé