fbpx

Hovězí carpaccio s rukolou, parmazánem a plody kapary

Vynikající předkrm, který zcela jistě nadchne vaši druhou polovičku nebo návštěvu. Důležité je mít hlavně kvalitní maso. Maso doporučuji zakoupit v Naše Maso nebo u pana Kšány na Břevnově.

Hovězí carpaccio s rukolou, parmazánem a plody kapary

Ingredience na 1 porce

  • 80 g hovězí svíčkové
  • hrst rukoly
  • 20 g parmazánu
  • plody kapary
  • čerstvě mletý pepř
  • vločková sůl
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička šťávy z limety
  • 1 lžička balzamikového krému
  • ½ lžičky dijonské hořčice
  • špetka himalájské soli

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Svíčkovou dáme na chvíli do mrazáku, aby se nám dobře krájela. Mezitím si připravíme zálivku. Smícháme olej, med, limetkovou šťávu, balzamikový krém, dijonskou hořčici a špetku himalájské soli. Vše důkladně promícháme.

2

Svíčkovou nakrájíme na velmi tenké plátky a rozložíme na talíř. Maso dobře osolíme vločkovou solí a opepříme. Poté ho polijeme zhruba polovinou zálivky. Do druhé poloviny zálivky vhodíme rukolu a promícháme. Rukolu nandáme na střed talíře, posypeme nastrouhaným parmazánem a ozdobíme plody kapary.

Mohlo by vás zajímat:
Bezlepkové Hovězí Předkrmy

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře