fbpx

Slaná špaldová hvězda

Kdysi po internetu koloval recept na nutellovou hvězdu. Vzala jsem si inspiraci a hvězdu rodině připravila trošku jinak...ze špaldové mouky a ve slané podobě na způsob pizzy. Pro sebe jí vytvářím z mouky bezlepkové, dá se samozřejmě upéct i z obyčejné pšeničné...prostě z obyčejného kynutého těsta :-)

Slaná špaldová hvězda

Ingredience na 8 porcí

  • 500 g špaldové mouky
  • 3/4 hrnku vlažné vody
  • 1/4 hrnku oleje
  • 1 balíček sušeného droždí
  • rovná lžička soli
  • 1 lžíce oleje na potření hvězdy
  • Náplň:
  • 1 velký rajský protlak
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 1 hlavička česneku
  • bazalka, sůl, pepř

Postup

Celkový čas přípravy: 180 min

1

Mouku smícháme se sušeným droždím a solí a vlažnou vodou s olejem zaděláme těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě.

2

Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly a každý vyválíme na placku.

3

Smícháme rajský protlak se všemi ingrediencemi na náplň a tři placky touto náplní potřeme, naskládáme na sebe a přikryjeme plackou čtvrtou. Placky skládáme rovnou na pomazaný pečící papír na plechu.

Slaná špaldová hvězda
4

Nyní vytvarujeme hvězdu. Do středu srovnaných placek položíme skleničku a placky ostrým nožem nakrájíme na 16 dílů - řezy vedeme jen ke skleničce.

Slaná špaldová hvězda
5

Skleničku odstraníme a vždy dva sousední prameny otočíme kolem své osy směrem k sobě.

Slaná špaldová hvězda
6

Hvězdu potřeme olejem a dáme ještě chvíli kynout. Poté pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů do zlatova, což trvá asi 45 minut.

Mohlo by vás zajímat:
Veganské Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře