Křupavé květákové tyčinky se sýrem z 5 ingrediencí

Rychlá dobrota v podobě květákových tyčinek, které jsou díky pečení hezky křupavé. Je to skvělá zdravá náhrada všemožných pochutin. :) Recept obsahuje jen 5 základních ingrediencí, takže si můžete tyčinky přizpůsobit přesně svému vkusu. Například pro pikatnější variantu doporučujeme přidat česnek a trochu chilli koření. Servírujte je třeba s dipem nebo vaším oblíbeným dresingem.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na 35 tyčinek

  • 2 střední květáky
  • 1/4 hrnku najemno nakrájené cibule
  • 1/4 hrnku strouhaného parmazánu (popř. jiného sýra)
  • 1/4 hrnku strouhanky
  • 1 velké vejce
  • trocha oleje na vymazání

Servírování

  • kečup, hummus, salsa či dip

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Plech vyložte pečícím papírem a lehce vymažte olejem. Přiveďte k varu hrnec plný vody, osolené. Vložte do něj květák rozdělený na malé růžice a vařte je přibližně 5 až 10 minut. Poté slijte vodu a květák přemístěte do food procesoru, nebo mixéru. Rozmixujte do jemnější hrubosti.

2

Květák vsypte do velké mísy, přidejte nakrájenou cibuli, parmazán, strouhanku, vejce, sůl a pepř.

3

Vše promíchejte a ze směsi poté tvarujte malé tyčinky. Pokládejte je na plech kousek od sebe.

4

Pečte přibližně 20 minut, poté je otočte na druhou stranu a pečte dalších 10 až 15 minut dokřupava. Přendejte na talíř a servírujte s kečupem, pestem, hummusem nebo svým oblíbeným dipem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Ovocná svačinka s mandlemi a medem

Květáková kulajda bez zahuštění

Fitness zebra koláč

Úžasně chutné guacamole

Domácí zdravá nutella bez éček

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Pečená zelenina s bylinkami

Žitné bagetky

Nepečené čoko řezy s ovesnými vločkami za 30 minut

Video: Originální pizza naruby z mozzarelly

Křehký koláč s artyčoky, špenátem a sýrem

Brokolicová omáčka

Makové bochánky z bramborové kaše