fbpx

Lahodná a lehká příloha: Šťouchané brambory s květákem a mandlemi

Smetana a máslo jsou v této kaši nahrazeny květákem a chuť je podtržena mandlemi. Pokud hledáte dietnější a lahodnější variantu bramborové kaše či šťouchaných brambor, určitě vyzkoušejte tento recept. 🙂

Recept na Šťouchané brambory s květákem a mandlemi

Ingredience

  • 1 kg brambor, umyté a nakrájené na tenké plátky
  • 1 hrnek mandlí
  • 1 středně velký květák (nalámaný na malé růžičky, kterých budou asi 4 hrnky)
  • 1 jarní cibulka, nakrájená na tenké plátky
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • mořská sůl a mletý pepř

Postup

1

Kousky brambor dejte do velkého hrnce, zalijte vodou a vařte na středním plameni.

2

Mezitím v kuchyňském robotu namelte mandle na prášek.

3

Růžičky květáku dejte do jiného hrnce, zalijte vodou a vařte asi 10 minut, dokud květák nezměkne. Těsně předtím přidejte ke květáku jarní cibulku.

4

Slitý květák přidejte do kuchyňského robota a mixujte, dokud z květáku nevznikne jemná drť.

5

Uvařené brambory slijte a dejte do velké mísy. Pomocí šťouchadla na brambory je nahrubo rozdrťte.

6

Na pánvičce zahřejte olivový olej a přidejte snítku rozmarýnu. Vařte 3 minuty, aby olej nasákl příchuť rozmarýnu.

7

Směs květáku a mandlí vmíchejte do brambor.

8

Pokapejte olejem a dochuťte solí a pepřem.

Mohlo by vás zajímat:
brambory cibule mandle olivový olej Recepty s květákem rozmarýn Brambory Fitness a zdravé Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře