Jednoduché řezy s nadýchaným krémem, bílou čokoládou a jahodami
Jahodová sezóna ještě není u konce, proto zkuste i tyto řezy. Recept zahrnuje jen několik základních surovin, je rychlý a upečené řezy mají vláčný korpus, na kterém leží nadýchaný krém s bílou čokoládou a jahodami. 🙂
- Doba přípravy: 1h 10 minut
- Porce: 16 ks
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 220 g másla
- 1 hrnek krupicového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 hrnky hladké mouky
Krém a jahody
- 240 g krémového sýra (žervé nebo Philadelphie)
- 1 hrnek kousků bílé čokolády
- 1 1/2 hrnku nakrájených jahod
Postup
1
Předehřejte troubu na 180 °C. Plech o velikosti 18 x 25 cm vyložte alobalem a lehce vymažte olejem.
2
V míse rozšlehejte cukr s máslem do pěny, poté přilijte vanilku.
3
Přisypte mouku a míchejte jen dokud se těsto nespojí.
4
Natlačte jej do připravené formy a pečte 30 minut nebo dozlatova.
5
Vyndejte upečené těsto z trouby a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
6
Mezitím si rozpusťte čokoládu.
7
Na krém smíchejte krémový sýr s rozpuštěnou čokoládou a dobře prošlehejte, aby byla směs nadýchaná.
8
Připravený krém natřete na korpus a vložte dezert do lednice aspoň na 30 minut.
9
Jakmile budete chtít servírovat, přidejte jahody a rozkrájejte na jednotlivé dílky.
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}