Pagáčky i pro vegany

Opražené sezamové semínko dodá pagáčkům tu správnou škvarkovou chuť.

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 250 g žitné mouky
  • 200 g syrových brambor
  • 100 g sezamového semínka
  • 200 g cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 100 ml vody
  • půl kostky droždí
  • 1 rovná lžička soli

Postup

1

Z trošky žitné mouky, droždí a vody si připravíme kvásek.

2

Sezamové semínko opražíme na suché pánvi do zlatova - stále mícháme, aby se nepřipálilo. Necháme trošku vychladnout a rozmixujeme.

3

Cibuli nakrájíme na kostky a na oleji osmažíme do světlehněda.

4

Brambory (je to cca 1 velká, nebo 2 menší) - oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.

5

Ze všech připravených surovin vypracujeme těsto. Na pomoučeném vále z něj utvoříme 18 kuliček a dáme je na plech na pečící papír.

6

Kuličky rozmáčkneme paličkou na maso na placičky a necháme kynout.

7

Pečeme v troubě na 200 stupňů cca 30minut.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Švestkové knedlíky s rumovou omáčkou

Lípa – jak na sběr i sušení + 5 domácích receptů

Bramboráky trochu jinak

Beránek co má koule

Makový chlebíček s vůní citrónu

Video: Vláčný kynutý chlebíček plněný Nutellou

Bezlepkové langoše

Bábovka s jablky (včetně bezlepkové varianty)

Čokoládový dort z červené řepy, jablíček a kešu

Krémová polévka z topinambur a žampionů

Jogurtová zmrzlina s černým rybízem bez cukru

Rychlé avokádové hranolky v pikantním křupavém obalu