fbpx

Pagáčky i pro vegany

Opražené sezamové semínko dodá pagáčkům tu správnou škvarkovou chuť.

Pagáčky i pro vegany

Ingredience na 6 porcí

  • 250 g žitné mouky
  • 200 g syrových brambor
  • 100 g sezamového semínka
  • 200 g cibule
  • 3 lžíce oleje 
  • 100 ml vody
  • půl kostky droždí
  • 1 rovná lžička soli

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Z trošky žitné mouky, droždí a vody si připravíme kvásek.

2

Sezamové semínko opražíme na suché pánvi do zlatova - stále mícháme, aby se nepřipálilo. Necháme trošku vychladnout a rozmixujeme.

3

Cibuli nakrájíme na kostky a na oleji osmažíme do světlehněda.

4

Brambory (je to cca 1 velká, nebo 2 menší) - oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.

5

Ze všech připravených surovin vypracujeme těsto. Na pomoučeném vále z něj utvoříme 18 kuliček a dáme je na plech na pečící papír.

6

Kuličky rozmáčkneme paličkou na maso na placičky a necháme kynout.

Pagáčky i pro vegany
7

Pečeme v troubě na 200 stupňů cca 30minut.

Mohlo by vás zajímat:
Veganské Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře