Krémové tiramisu s Baileys likérem a amarettem

Recept na opravdu poctivé domácí tiramisu, které nešetří silnou kávou ani smetanou. Tiramisu sama dělávám, často jen s tvarohem, ale tato verze je opravdu velmi odlišná a jednou za čas rozhodně nevadí trochu si přilepšit :).
  • Doba přípravy: 45 minut + čas na chlazení
  • Porce: 8
  • Nutriční hodnoty: Kalorie: 610, Tuk: 49.9 g, Sacharidy: 30.6 g, Vláknina: 0.8 g, Bílkoviny:  5.1 g

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 200 ml silné kávy
  • 2 lžíce amaretta
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 250 g mascarpone
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 50 ml Baileys Irish cream
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 175 g cukrářských piškotů
  • 2 až 3 lžíce holandského kakaa

Postup

1

Smíchejte kávu a amaretto v malé misce. Vyšlehejte smetanu, mascarpone, cukr, Baileys a vanilku do hladkého krému a přendejte jej do cukrářského sáčku s kruhovou zdobičkou.

2

Sáček vložte do lednice a nechte směs vychladit.

3

Piškoty namočte do kávy s amarettem a vyložte jimi dno 20 x 20 cm mísy. Měli byste použít přibližně polovinu piškotů.

4

Polovinu množství krému nazdobte na piškoty, vytvořte druhou vrstvu namočených piškotů a zbytek krému nastříkejte na piškoty ve tvaru malých pusinek. Vše dejte vychladit do lednice, poté posypejte kakaem a podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Sedmivrstvý jahodový vegan dort bez pečení

Gnocchi s pestem ze sušených rajčat

Italský drobenkový koláč tarta sbrisolona

Dort red velvet

Podzimní buchta z dýně

Ostružinový dezert

Guacamole

Zdravé kakaové wafle

Ovesné vafle

Dýnové lívance

Těstovinový salát s domácím balkánským sýrem

Jednoduché kynuté šátečky plněné povidlím