Krémové tiramisu s Baileys likérem a amarettem
Recept na opravdu poctivé domácí tiramisu, které nešetří silnou kávou ani smetanou. Tiramisu sama dělávám, často jen s tvarohem, ale tato verze je opravdu velmi odlišná a jednou za čas rozhodně nevadí trochu si přilepšit :).
- Doba přípravy: 45 minut + čas na chlazení
- Porce: 8
- Nutriční hodnoty: Kalorie: 610, Tuk: 49.9 g, Sacharidy: 30.6 g, Vláknina: 0.8 g, Bílkoviny: 5.1 g
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 200 ml silné kávy
- 2 lžíce amaretta
- 500 ml smetany ke šlehání
- 250 g mascarpone
- 3 lžíce třtinového cukru
- 50 ml Baileys Irish cream
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 175 g cukrářských piškotů
- 2 až 3 lžíce holandského kakaa
Postup
1
Smíchejte kávu a amaretto v malé misce. Vyšlehejte smetanu, mascarpone, cukr, Baileys a vanilku do hladkého krému a přendejte jej do cukrářského sáčku s kruhovou zdobičkou.
2
Sáček vložte do lednice a nechte směs vychladit.
3
Piškoty namočte do kávy s amarettem a vyložte jimi dno 20 x 20 cm mísy. Měli byste použít přibližně polovinu piškotů.
4
Polovinu množství krému nazdobte na piškoty, vytvořte druhou vrstvu namočených piškotů a zbytek krému nastříkejte na piškoty ve tvaru malých pusinek. Vše dejte vychladit do lednice, poté posypejte kakaem a podávejte.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}