Zapékané papriky plněné quinoou, rajčaty se špenátem a parmazánem

Výživný a též bezlepkový oběd, který dobře zasytí na dlouhou dobu. Jídlo je též vhodné pro vegetariány a úprava bez sýra je vhodná i pro vegany :).
  • Doba přípravy: 1 h 30 minut
  • Porce: 4

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Náplň

  • 1/2 hrnku quinoy, propláchnuté
  • 1 hrnek zeleninového vývaru
  • 1 lžička olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 3/4 hrnku mixovaných rajčat (lze i z plechovky)
  • 1/4 lžičky soli
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 3 lžíce strouhaného parmazánu
  • 1/2 hrnku baby špenátu
  • 2 lžíce čerstvé bazallky, nasekané (můžete použít i sušenou)
  • 1/4 hrnku strouhaného sýra dle chuti

Papriky

  • 2 velké papriky
  • 4 lžičky rozmixovaných rajčat
  • 2 lžičky strouhaného parmazánu
  • 1/4 hrnku strouhaného sýra dle chuti
  • 1/3 hrnku zeleninového vývaru

Postup

1

Připravte si náplň. Quinou vložte do rendlíku, přilijte vývar a přiveďte k varu, Snižte plamen, zakryjte poklicí a vařte, dokud nebude tekutina vstřebaná quinoou přibližně 15 minut. Sundejte rendlík z plotny a nechte zakryté přibližně 5 minut. Poté promíchejte.

2

Předehřejte troubu na 180 °C. V pánvi rozehřejte olej, přidejte česnek a restujte přibližně 5 minut. Sundejte z plotny a vmíchejte quinou, parmazán, špenát, bazalku a strouhaný sýr dle chuti.

3

Papriky očištěte a rozkrojte na poloviny. Vyndejte střed se semínky. Každou polovinu naplňte připravenou směsí a přidejte lžičku mixovaných rajčat, půl lžičky parmazánu a lžičku strouhaného sýra dle chuti. Na dno zapékací mísy vlijte vývar, vložte naplněné papriky a celou mísu zakryjte alobalem.

4

Pečte dokud nejsou papriky měkké, přibližně 50 minut. Poté vyndejte z trouby a nechte aspoň 5 minut chladnout před servírováním.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bezlepkové kaštanové marokánky se zázvorem

Anglie – kávovo-ořechový dort

Jablečný koláč bez výčitek

Bucatini all´amatriciana

Pikantní rajčatová omáčka s polentovými kostkami

Rybízový cheesecake s lotuskami

Jemný mrkvový dort s čokoládovým krémem

Zapečené jáhly se zeleninou a tempehem

Tempeh s červenou cibulí a pórkem

Video: Slaný koláč se smetanovým špenátem a vajíčkem bez přípravy těsta

Video: Zdravá mátová zmrzlina z karobu a kakaových bobů

Tuňáková pomazánka z ricotty