Krémová špenátová polévka se slaninou

Zahřeje, zasytí a posílí imunitu! Naše krémová špenátová polévka chutná dětem i dospělým :)

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

60 g slaniny

1 lžíce oleje

500 ml smetany

Postup

1

Čerstvé špenátové listy opereme pod studenou vodou a necháme okapat. Potom špenát nakrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce, zalijeme zhruba 150 ml vody a krátce podusíme doměkka.

2

Do hrnce přilijeme smetanu a za stálého míchání polévku přivedeme k varu. Osolíme a opepříme a ochutíme vegetou dle chuti. Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme do polévky. Ještě krátce povaříme a sundáme z plotny.

3

Slaninu nakrájíme na úzké proužky a opečeme ji na rozehřátém oleji do křupava. Nandanou polévku ozdobíme slaninkou, které máme rádi. Můžeme použít i špenát mražený, ale není tak dobré.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zapečená dýně hokaido plněná bulgurem

Vláčná jablečná roláda se skořicí a krémem s příchutí vaječného koňaku

Linecké cukroví

Jednoduchý ovocný koláč

Lasagne s boloňskou omáčkou

Osvěžující, jogurtový nápoj Lassi – 10 skvělých receptů, ze kterých si vybere každý

Nepečené kuličky s Bailey’s likérem v čokoládové krustě

Těstoviny s hlívou, špenátem a parmazanem

Video: Domácí vanilkový a čokoládový pudinkový pohár

Tuňáková pomazánka z ricotty

Delikátní jablečné pralinky v bílé čokoládě

Domácí malinová limonáda