Krémová špenátová polévka se slaninou

Zahřeje, zasytí a posílí imunitu! Naše krémová špenátová polévka chutná dětem i dospělým :)

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

60 g slaniny

1 lžíce oleje

500 ml smetany

Postup

1

Čerstvé špenátové listy opereme pod studenou vodou a necháme okapat. Potom špenát nakrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce, zalijeme zhruba 150 ml vody a krátce podusíme doměkka.

2

Do hrnce přilijeme smetanu a za stálého míchání polévku přivedeme k varu. Osolíme a opepříme a ochutíme vegetou dle chuti. Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme do polévky. Ještě krátce povaříme a sundáme z plotny.

3

Slaninu nakrájíme na úzké proužky a opečeme ji na rozehřátém oleji do křupava. Nandanou polévku ozdobíme slaninkou, které máme rádi. Můžeme použít i špenát mražený, ale není tak dobré.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Sladkost ke kávě: Jemné řezy se skořicovou drobenkou

Květák s tymiánem pečený v troubě

´Uzené´ zeleninové rizoto

Banánové muffiny s kefírem, mandlemi a bez přidaného cukru

Domácí majonéza bez vajec

Ledové kostky z melounu pro osvěžující letní nápoje

Video: 4 jednoduché večeře z jednoho plechu

Video-návod na snadný tygří dort vzorovaný i zevnitř

Vanilkové rohlíčky

Video: Super rychlý veganský raw cibulový dip

Těstoviny s omáčkou z rajčat, mrkve a červené čočky

Třešňová roláda z listového těsta s vlašskými ořechy