Tříbarevná čočka
Věděli jste, že čočka má po sójových bobech a konopném semínku nejvyšší obsah bílkovin z rostlinných potravin? Celých 26 %. Proto má také důležité místo ve stravě v mnoha oblastech, kde se maso tolik nekonzumuje. Čočka je také skvělým zdrojem železa, kyseliny listové nebo některých vitamínů skupiny B. A není čočka jako čočka - v tomto receptu najdete hned tři rozdílné druhy.
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 300g běžné hnědé čočky
- 150g červené čočky (nejlépe nepůlené)
- 100g černé čočky belugy
- 1 větší cibule
- 3 stroužky česneku
- 5 mrkví
- 1 plechovka rajčat
- lžíce kari
- lžička koření garam masala
- 2 lžíce řepkového oleje
- lžíce sypkého zeleninového bujónu
- 2 lžíce kečupu
- chilli dle chuti
Postup
1
Všechny druhy čočky propláchneme a necháme namočené ve studené vodě 2-3 hodiny (tento krok nemusí být dodržen, ale napomůžete tím lepší stravitelnosti čočky).
2
Cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme do zlatova na řepkovém oleji ve vysoké pánvi WOK, ke konci smažení přidáme utřený česnek a koření (kari a garam masala) - necháme rozvonět a přidáme na drobno nakrájenou mrkev. Čočku scedíme a přidáme na pánev, zalejeme vodou, přidáme bujón.
3
Rajčata z plechovky pokrájíme na menší kousky (pokud máte celá rajčata) a přidáme ke směsi, přidáme také 2 lžíce sladkého kečupu na vyvážení kyselé chuti a chilli nebo chilli omáčku dle chuti. V průběhu vaření kontrolujeme a neustále doléváme vodu. Konzistence by měla být jako hustá kaše.
4
Podáváme s rýží.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}