Na nejnižší rychlost rozmixujte vejce, banán, ghí a rostlinné mléko.
Přidejte teffovou, pohankovou a kokosovou mouku a znova promixujte na nízkou rychlost. (Těsto můžete vypracovat i ručně pomocí metličky, ale mixérem je to rychlejší.)
Na pánvi rozpusťte lžičku ghí a lívance orestujte z obou stran.
Naskládejte je na talířek jeden na druhý – vydrží tak déle teplé. Jakmile vychladnou, už to není ono.
Lívance jsou skvělé s marmeládou (pokud máte čas, tak ji trošku ohřejte, je pak taková tekutější a omáčkovější). Ale můžete je klidně připravit s trochou medu, arašídovým máslem, čerstvým ovocem nebo datlovým sirupem.
Ráda připravuji palačinky nebo lívance ke snídani, dá se do nich totiž schovat spoustu zdravým a výživných ingrediencí a máme tak zdravý (a přitom opravdu dobrý) start dne.
Vyzkoušela jste recept a lívance se Vám povedly? Dejte mi vědět – udělá mi radost. :-)