Bezlepkové lívance (kokosovo-pohankové)

Skvělá a výživná snídaně pro celou rodinu, která je přirozeně bez lepku, mléka a cukru. Lívance jsou hotové za chvilku a díky banánu jsou jemně sladké, takže těsto už nemusíte doslazovat.

Maria Jurková

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1

Ingredience

  • 50 g hladké pohankové mouky
  • 50 g mouky z teffu
  • 2 plné lžíce kokosové mouky (ne strouhaného kokosu, ale mouky)
  • 1 banán
  • 200 ml rýžového mléka
  • 2 vejce
  • 1 zarovnanou lžíci ghí do těsta (přepuštěného másla) + 1 lžičku na restování

Postup

1

Na nejnižší rychlost rozmixujte vejce, banán, ghí a rostlinné mléko.

2

Přidejte teffovou, pohankovou a kokosovou mouku a znova promixujte na nízkou rychlost. (Těsto můžete vypracovat i ručně pomocí metličky, ale mixérem je to rychlejší.)

3

Na pánvi rozpusťte lžičku ghí a lívance orestujte z obou stran.

4

Naskládejte je na talířek jeden na druhý – vydrží tak déle teplé. Jakmile vychladnou, už to není ono.

5

Lívance jsou skvělé s marmeládou (pokud máte čas, tak ji trošku ohřejte, je pak taková tekutější a omáčkovější). Ale můžete je klidně připravit s trochou medu, arašídovým máslem, čerstvým ovocem nebo datlovým sirupem.

Poznámka

Ráda připravuji palačinky nebo lívance ke snídani, dá se do nich totiž schovat spoustu zdravým a výživných ingrediencí a máme tak zdravý (a přitom opravdu dobrý) start dne.

Vyzkoušela jste recept a lívance se Vám povedly? Dejte mi vědět – udělá mi radost. :-)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jednoduché medové řezy

Thajské zelené kari s lilkem, mrkví a fazolemi

Květákové placičky

Dietní tvarohové lívanečky

Kuře pečené na rozmarýnu

Zdravý jarní salát s medvědím česnekem a okurkou

Video: Luxusní roláda ze zapečených brambor s italskou a ricottovo-špenátovou náplní

Müsli tyčinky se švestkami a mákem

Koláčky s lískovým oříškem

Zapečená cuketa s brambory, slaninou a smetanou

Horký tip: Osvěžující ledové čaje bez vaření

Domácí kokosová mléčná rýže z mikrovlnky