Brokolicovo špenátová polévka s česnekovými krutony

Jak spousta lidí zeleninové krémy vyloženě nesnáší, já je naopak k smrti zbožňuju. Pěkně vzít pár druhů zeleniny, společně je uvařit, rozmixovat a hotovo. Pro mě čím hutnější, tím lepší

Broccolicious

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 150 g sušeného žlutého hrachu
  • 1 brokolice
  • 2 velké hrsti čerstvého listového špenátu
  • sůl
  • pepř
  • 2 stroužky česneku

Česnekové krutony:

  • 2 rohlíky či jiné světlé pečivo, 3 stroužky česneku, olej

Postup

1

Hrách si dáme ideálně dopředu přes noc namočit. Vodu poté slijeme, hrách ještě několikrát důkladně propereme a dáme vařit s 1,5 litrem vody asi na 35 minut.

2

Až je hrách měkký, přidáme do polévky růžičky brokolice, ochutíme solí, pepřem a prolisovaným česnekem a 2 minutky povaříme. Na poslední minutu vaření přidáme špenát. (Není žádoucí vařit brokolici se špenátem příliš dlouho, zelenina by zbytečně přišla o vitamíny a polévka by ztratila výraznou zelenou barvu. Všichni pamatujeme na tu hnusnou šedou špenátovou polévku ze školní jídelny, že jo?

3

Polévku poté ihned rozmixujte.

4

Na krutony si nakrájíme pečivo na kostičky, které krátce opečeme na pánvičce s troškou oleje a prolisovaným česnekem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Lívance s jablky, skořicí a křupavým sypáním + Videorecept

Úžasný fitness koláček

Medový koláč s citronem

Kuřecí kousky v mangoldu

Rajčatová gratina s bramborami a karamelizovanou cibulí

Snadná kakaová kolečka s pomerančovou marmeládou a čokoládovým krémem

Měkký domácí chléb jako od babičky

Jablečný koláč

Pečená mrkev s javorovým sirupem

Domácí ravioli plněné ricottou a špenátem

Koktejl s martini, aperolem a ginem

Čokoládovo-ovesné muffinky plněné datlovým karamelem