Svěží salát z bulguru

V horkých letních dnech je to zdravá, lehká, osvěžující varianta k obědu. Úplně ideální, pokud vám zbyl vařený bulgur...

TheKacabi

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • šálek bulguru
  • sůl + pepř
  • 100 g slaniny
  • 150 g cherry rajčat
  • půl červené papriky
  • 1/4 lžičky mleté papriky
  • pažitka
  • bazalka
  • 2 jarní cibulky
  • 1 lžíce citronové šťávy

Postup

1

Bulgur uvařte dle návodu – obvykle v dvojnásobném množství osolené vody 12–15 minut nebo dokud se tekutina nevstřebá. Nechte vychladnout.

2

Slaninu nakrájejte na kostičky a opražte na pánvi. Vyjměte, ale tuk ponechte v pánvi. Přidejte ještě do horkého tuku mletou papriku, promíchejte. Vmíchejte do vařeného bulguru, spolu s citronovou šťávou.

3

Papriku nakrájejte na tenké nudličky a cherry rajčátka na plátky/čtvrtky. Pažitku, bazalku a jarní cibulky nasekejte nadrobno.

4

Smíchejte zeleninu, slaninu a bylinky s bulgurem. Dochuťte solí a pepřem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jednoduché květákové keksy s parmezánem a mozzarellou

Vegetariánské zelené kari

Dietnější vanilkové minicheesecaky

Salát z naklíčené sóji

Špaldovo-ovesné knedlíky se švestkami

Nepečené jablečné řezy s vanilkovým pudinkem a vlašskými ořechy

Kandovaná dýně

Zdravé avokádovo-čokoládové sušenky bez lepku

Salát z trhaných listů s uzeným lososem a broskví

Pstruh na másle

Návod na vánoční jemná kolečka s karamelovou náplní a kokosem

Vegeburgery s domácími houskami i majonézou