fbpx

Cuketové rolky s italskou pomazánkou

Cuketové rolky s italskou pomazánkou

Ingredience na 2 porce

  • jedno balení Lučiny bez příchuti 100g
  • jedna středně velká cuketa
  • sušená rajčata
  • černé olivy
  • čerstvá bazalka
  • sůl
  • pepř

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Nejprve si přichystáme pomazánku, nakrájíme sušená rajčata v oleji na menší kousky, množství je orientační,ale mělo by stačit cca 5 menších kousků. Dále nakrájíme také černé olivy, asi 10 ks nebo podle chuti. Smícháme s lučinou, přidáme na menší kousky nasekanou bazalku, ochutíme pepřem a solí.

Cuketové rolky s italskou pomazánkou
2

Takto ochucená pomazánka bude výborná na světlé i tmavé pečivo,ale úplně ideální na opečené a olivovým olejem pokapané bruschetty. Nebo jí stejně jako já můžete použít na vynikající lehký a bezlepkový recept do cuketových rolek.

3

Cuketu si škrabkou "nakrájíme" na tenké dlouhé plátky, ty lehounce opepříme a poklademe na ně asi dvě až tři lžičky pomazánky, lehounce zarolujeme a ihned servírujeme. Jen tak nebo s kouskem opečeného chleba.

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře