Krémová bramborová polévka s pažitkou a smetanou

Jemná bramborová polévka, která se přímo rozplývá na jazyku. Výhodou receptu je kromě chuti i to, že obsahuje jen několik surovin, takže příprava této dobroty vás nezruinuje. Je zároveň bezlepková a pokud nahradíte smetanu například sójovou, bude vhodná i pro veganské stravování.
  • Čas přípravy: 40 minut
  • Porce: 6

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 6 středních brambor, oloupaných a nakrájených na kostičky
  • ¾ hrnku čerstvé petržele, nakrájené
  • ¼ hrnku čerstvé pažitky, nakrájené
  • ½ hrnku cibule, nahrubo nakrájené
  • 4 hrnky zeleninového vývaru
  • sůl a pepř na ochucení
  • smetanu na ozdobení

Postup

1

Ve větším hrnci přiveďte vodu k varu, přidejte brambory a vařte přibližně 20 až 30 minut nebo do změknutí.

2

Mezitím rozehřejte malé množství oleje na pánvi a přidejte cibuli, pažitku a petržel. Restujte cibuli dosklovata.

3

Brambory slijte a přidejte k nim cibuli s bylinkami, vývar a promíchejte.

4

Pomocí ponorného nebo klasického mixéru polévku rozmixujte dohladka, popřípadě přidejte vodu podle toho, jestli chcete více “polévkovou” konzistenci.

5

Osolte a opepřete dle chuti a servírujte se smetanou a čerstvou pažitkou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Tortelloni se smetanou a šunkou

Salát s borůvkami, broskvemi a vlašskými ořechy

Kokosová rýže s mangem a kešu

Fitness nepečené ořechovo-kokosové kuličky s kakaem a chia semínky

Penne alla crudaiola

Střecha z be be

Mini pizzy z lilku

Dýňový fit koláč bez mouky, cukru a tuku

Video: Cuketové špagety Alfredo, aneb krémová smetanovo-parmezánová omáčka s kuřecími kousky

Indické kuracie prsia s pomarančovou šťavou

Black forest cake

Snadné sýrové tyčinky