Krémová bramborová polévka s pažitkou a smetanou
Jemná bramborová polévka, která se přímo rozplývá na jazyku. Výhodou receptu je kromě chuti i to, že obsahuje jen několik surovin, takže příprava této dobroty vás nezruinuje. Je zároveň bezlepková a pokud nahradíte smetanu například sójovou, bude vhodná i pro veganské stravování.
- Čas přípravy: 40 minut
- Porce: 6

Ingredience
- 6 středních brambor, oloupaných a nakrájených na kostičky
- ¾ hrnku čerstvé petržele, nakrájené
- ¼ hrnku čerstvé pažitky, nakrájené
- ½ hrnku cibule, nahrubo nakrájené
- 4 hrnky zeleninového vývaru
- sůl a pepř na ochucení
- smetanu na ozdobení
Postup
Ve větším hrnci přiveďte vodu k varu, přidejte brambory a vařte přibližně 20 až 30 minut nebo do změknutí.
Mezitím rozehřejte malé množství oleje na pánvi a přidejte cibuli, pažitku a petržel. Restujte cibuli dosklovata.
Brambory slijte a přidejte k nim cibuli s bylinkami, vývar a promíchejte.
Pomocí ponorného nebo klasického mixéru polévku rozmixujte dohladka, popřípadě přidejte vodu podle toho, jestli chcete více “polévkovou” konzistenci.
Osolte a opepřete dle chuti a servírujte se smetanou a čerstvou pažitkou.
Mohlo by vás zajímat:
brambory snadné recepty Brambory Polévky
Zdroj: dishbydish.net
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře