Domácí rebarborovo-jahodová marmeláda jako od babičky

Využijte léta a schovejte si jej na zimu do sklenic s tímto receptem. Jahody a rebarbora k sobě krásně pasují a až se vás zima zeptá, co jste dělali v létě, tak si můžete s radostí pochutnávat na domácí marmeládě plné letních chutí. :)

Vendula

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 700 g jahod
  • 800 g rebarbory
  • 1,2 kg cukru krystal
  • 200 ml vody
  • 4 balíčky Pektogelu

 

Postup

1

Rebarboru oloupejte, nakrájejte a dáme do hrnce spolu s 200 ml vody. Rebarboru takto duste, dokud se neodpaří co nejvíce vody. Jakmile v hrnci zůstane minimum vody, rozmixujte rebarboru ponorným mixérem.

2

Jahody rozmačkejte, ale nemixujte! Zůstanou vám tak v marmeládě krásné kousky jahod. Rozmačkané jahody přidejte do hrnce k rebarboře, a přiveďte k varu.

3

Jakmile se vše vaří, začněte po kouskách přisypávat 1 kg cukru.

4

Zbylých 200 g cukru smíchejte v oddělené misce s Pektogelem.

5

Mix Pektogelu a cukru přidejte do hrnce s marmeládou a vařte ještě 5 minut. Pozor! Nevařte marmeládu příliš dlouho, jinak začnou jahody hnědnout.

6

Ještě horký džem nalijte do vyvařených zavařovacích sklenic a uzavřete.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí vanilkový extrakt

Krkovička s rajčátky a mrkví

Jáhelník s krémem ze sýru cottage a jahodami

Salát z polníčku

Těstoviny v rajčatové omáčce s tuňákem

Králík na rozmarýnu

Veganské bezlepkové kuličky zapečené s rajčaty a quinoo

Banánová zmrzlina

Borůvkový dezert

Kuskus s kukuřicí

Hovězí tacos s guacamole

Video-návod na snadný tygří dort vzorovaný i zevnitř