Domácí rebarborovo-jahodová marmeláda jako od babičky
Využijte léta a schovejte si jej na zimu do sklenic s tímto receptem. Jahody a rebarbora k sobě krásně pasují a až se vás zima zeptá, co jste dělali v létě, tak si můžete s radostí pochutnávat na domácí marmeládě plné letních chutí. :)

Ingredience na 40 porcí
- 700 g jahod
- 800 g rebarbory
- 1,2 kg cukru krystal
- 200 ml vody
- 4 balíčky Pektogelu
Postup
Celkový čas přípravy: 60 min
Rebarboru oloupejte, nakrájejte a dáme do hrnce spolu s 200 ml vody. Rebarboru takto duste, dokud se neodpaří co nejvíce vody. Jakmile v hrnci zůstane minimum vody, rozmixujte rebarboru ponorným mixérem.
Jahody rozmačkejte, ale nemixujte! Zůstanou vám tak v marmeládě krásné kousky jahod. Rozmačkané jahody přidejte do hrnce k rebarboře, a přiveďte k varu.
Jakmile se vše vaří, začněte po kouskách přisypávat 1 kg cukru.
Zbylých 200 g cukru smíchejte v oddělené misce s Pektogelem.
Mix Pektogelu a cukru přidejte do hrnce s marmeládou a vařte ještě 5 minut. Pozor! Nevařte marmeládu příliš dlouho, jinak začnou jahody hnědnout.
Ještě horký džem nalijte do vyvařených zavařovacích sklenic a uzavřete.
Mohlo by vás zajímat:
domácí recepty džem jahody léto marmeláda Omáčky a ochucovadla Veganské
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře