Rebarboru oloupejte, nakrájejte a dáme do hrnce spolu s 200 ml vody. Rebarboru takto duste, dokud se neodpaří co nejvíce vody. Jakmile v hrnci zůstane minimum vody, rozmixujte rebarboru ponorným mixérem.
Jahody rozmačkejte, ale nemixujte! Zůstanou vám tak v marmeládě krásné kousky jahod. Rozmačkané jahody přidejte do hrnce k rebarboře, a přiveďte k varu.
Jakmile se vše vaří, začněte po kouskách přisypávat 1 kg cukru.
Zbylých 200 g cukru smíchejte v oddělené misce s Pektogelem.
Mix Pektogelu a cukru přidejte do hrnce s marmeládou a vařte ještě 5 minut. Pozor! Nevařte marmeládu příliš dlouho, jinak začnou jahody hnědnout.
Ještě horký džem nalijte do vyvařených zavařovacích sklenic a uzavřete.