Burger bulky

Modemalist

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 ČL sušeného droždí
  • 2 PL vlažné vody
  • 1 ČL cukru
  • 1 vejce + 1 žloutek na pomazání
  • 250 ml vlažného mléka
  • 480 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 25 g změklého másla
  • olej – na vymazání
  • sezamová semínka – na posypání

Postup

1

V misce smíchejte droždí, vlažnou vodu, cukr a nechte cca 5 minut pracovat.

2

Poté přidejte rozšlehané vejce a vlažné mléko.

3

V míse smíchejte mouku, sůl, změklé máslo a uprostřed vytvořte důlek, do kterého nalijte směs s droždím.

4

Těsto důkladně vypracujte buď ručně, nebo v robotu, a dejte do olejem vymazané mísy kynout cca 30 minut do zdvojnásobení objemu (já si pomáhám tím, že troubu předehřeji do 50 °C a těsto nechávám kynout v ní – ušetří to velmi času).

5

Po vykynutí těsto rozdělte na 8 kousků (můžete i odvažovat, aby byly stejné) a vypracujte hladké koule.

6

Bulky vyložte na plech vystlaný pečícím papírem a nechte dalších cca 30 minut kynout (na velký plech dejte maximálně 6 bulek – jak kynou, tak se roztahují).

7

Pokud chcete bulky velké do šířky, můžete již péct – 200 °C cca 20 minut (posledních 5-7 minut můžete teplotu snížit na 180 °C). Pokud ale chcete bulky vysoké, tak těsto znovu propracujte a nechte kynout dalších cca 20 minut.

8

Bulky před pečením pomažte rozšlehaným žloutkem a posypte sezamovým semínkem.

9

Před podáváním rozkrojené bulky nasucho opečte z vnitřních stran.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Slané jednohubky z listového těsta se sýrem Brie a brusinkovou marmeládou

Celozrnné lívance

Pečený květák

Tvarohovo – povidlový koláč

Seitan – základní recept

Bezlepkové boloňské špagety

Banánovo ovesný mugcake

Domácí pizza bez droždí

Pečený losos se špenátem

Jahodovo-mandlový fondán

Vietnamský salát bún bò nam bộ

Segedínský guláš s kváskovým knedlíkem