Krémová cibulačka

miriako

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 750 g cibule
  • 30 g másla
  • 4 lžíce oleje
  • 3 dl bílého vína
  • 3 kostky zeleninového bio bujónu
  • 2 mladé větvičky rozmarýny
  • 1 zarovnaná lžíce třtinového cukru
  • 1 zarovnaná lžíce hladké mouky
  • 1/2 dl šlehačky
  • chilli dle chuti
  • 1,4 l vody
  • toustový chléb
  • parmazán
  • olivový olej

Postup

1

V kastrolu rozehřejeme olej s máslem a chvilku na něm zahříváme cukr. Přidáme cibuli nakrájenou na proužky a za častého míchání ji orestujeme do barvy medu. Nesmí se však spálit. Do zlatavé cibule přilijeme víno a necháme vydusit.

2

Cibule bude mít krémovou konzistenci. Poté zaprášíme moukou a ještě chvíli restujeme. Zalijeme cca 1,4 dl vlažné vody a vaříme asi 20 minut.

3

Vylovíme rozmarýnu a polévku rozmixujeme. Zjemníme šlehačkou. Už jen minutku povaříme.

4

Plátky toustového chleba křížem nakrájíme na trojúhelníky a opečeme z obou stran na trošce olivového oleje.

5

Ozdobíme jimi polévku na talířích, posypeme jemně nastrouhaným sýrem a můžeme krátce zapéct pod rozpáleným grilem nebo flambovací pistolí.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dýňová polévka

Video: Slaný koláč se smetanovým špenátem a vajíčkem bez přípravy těsta

Dezert „6 schodů do nebe“

Video: Smetanová panna cotta s osvěžující jahodovou omáčkou

Ledové kostky z melounu pro osvěžující letní nápoje

Italský drobenkový koláč tarta sbrisolona

Krémové těstoviny s ricottovou omáčkou a česnekem

Velmi snadný a zdravý jablečno-ovesný koláč s ořechy

Jemné kefírové koblihy bez dlouhého kynutí

Ostružinová limonáda s rozmarýnem

Toskánská polévka jako z restaurace

15 nejoblíbenějších receptů s cuketou