fbpx

Křupavá cuketová pizza se sýrem

Vyzkoušejte pizzu tentokrát trochu jinak. Oproti klasickému těstu je tato krusta bezlepková, se sýrem a často oblíbenější, než moučná. 🙂 Pizza je celkově o něco lehčí na trávení a tudíž také o trochu zdravější.

p1020001

Ingredience na 2 porce

  • 1 velké vejce
  • 3 malé cukety
  • 1.5 hrnku strouhaného eidamu
  • sůl

Na pizzu (volitelné)

  • rajčatový protlak nebo pesto
  • čerstvá mozzarella nakrájená na plátky
  • Ricotta sýr
  • zelenina dle chuti
  • kousky vařeného masa, pokud máte rádi
  • olivový olej
  • mletý černý pepř

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Předehřejte troubu na 220 °C. Nastrouhejte cukety, posypte trochou soli a zamíchejte.

p1010983
2

Nechte chvilku odležet, poté nasypte do plátýnka a vymačkejte přebytečnou vodu.

p1010984
3

Smíchejte cuketu se sýrem a vejcem. Plech vyložte pečícím papírem a rozložte na něj cuketové těsto, které vytvarujte do kruhu.

p1010985
4

Vložte do trouby a pečte 15 až 20 minut. Mezitím si připravte ingredience na pizzu.

p1010987
5

Vyndejte upečenou krustu z trouby a posypte ji ingrediencemi, které jste si vybrali. Znovu vložte do trouby a pečte, dokud nebude zelenina změklá a houby dostatečně upečené.

p1020001

Mohlo by vás zajímat: bazalka, cuketa, pečení, pizza, slané recepty, žampiony, Fitness a zdravé, Hlavní jídla, Vegetariánské

Zdroj: seattlelocalfood.com

Hodnocení a komentáře

Ivona Petrová

Ivona Petrová 23. 7. 2018

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře