fbpx

Knedlíky z celozrnného pečiva

Mám tady recept na trošku "zdravější" knedlíky (ale co si budeme povídat, pořád to jsou knedlíky). Je potřeba jen pár ingrediencí a přípravu zvládne i úplný začátečník. Tak jdeme na tooo!

Knedlíky z celozrnného pečiva

Ingredience na 5 porcí

Suroviny: 

  • 6 celozrnných rohlíků (mohou být i grahamové)
  • cca 150 ml mléka
  • 2 vejce
  • sůl
  • pepř
  • 2 hrsti čerstvé petrželky

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Rohlíky si nakrájejte na kostičky a zalijte je mlékem. Mléko odměřujte od oka, rohlíky by měly pěkně nasáknout, ale zase aby neplavaly. Přidejte 2 žloutky, petrželku a směs trošku posolte a opepřete.

Knedlíky z celozrnného pečiva
2

Zbylé bílky vyšlehejte do tuhého sněhu, který následně vmíchejte do směsi. Vytvarujte jednotlivé knedlíky do libovolně velkých koulí, já jsem jich z tohoto množství měla asi 10.

3

Knedlíky vhoďte do vroucí a osolené vody (doporučuji velký hrnec) a vařte cca 12 minut.

Knedlíky z celozrnného pečiva

Poznámka

A ještě takový tip na konec. Není dobré dělat knedlíky z úplně čerstvého pečiva, když je trošku tvrdší, vůbec to nevadí. Tak papky!

Mohlo by vás zajímat:
Přílohy Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře