Knedlíky z celozrnného pečiva

Mám tady recept na trošku "zdravější" knedlíky (ale co si budeme povídat, pořád to jsou knedlíky). Je potřeba jen pár ingrediencí a přípravu zvládne i úplný začátečník. Tak jdeme na tooo!

Broccolicious

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Suroviny: 
  • 6 celozrnných rohlíků (mohou být i grahamové)
  • cca 150 ml mléka
  • 2 vejce
  • sůl
  • pepř
  • 2 hrsti čerstvé petrželky

Postup

1
Rohlíky si nakrájejte na kostičky a zalijte je mlékem. Mléko odměřujte od oka, rohlíky by měly pěkně nasáknout, ale zase aby neplavaly. Přidejte 2 žloutky, petrželku a směs trošku posolte a opepřete.
2
Zbylé bílky vyšlehejte do tuhého sněhu, který následně vmíchejte do směsi. Vytvarujte jednotlivé knedlíky do libovolně velkých koulí, já jsem jich z tohoto množství měla asi 10.
3
Knedlíky vhoďte do vroucí a osolené vody (doporučuji velký hrnec) a vařte cca 12 minut.

Poznámka

A ještě takový tip na konec. Není dobré dělat knedlíky z úplně čerstvého pečiva, když je trošku tvrdší, vůbec to nevadí. Tak papky!
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jednoduchá rajská omáčka s masovými kuličkami

Rukolový krém

Salát ze syrové brokolice a květáku s dresingem

Nadýchané krémové kostky s čokoládou bez pečení

Video: Pomalu pečené vepřové s medovo-karamelovou glazurou

Hlívový kuba – láska na první ochutnání

Extra rychlá buchta bez pečení s tvarohovým krémem

Makový koláč se švestkami

Cuketové špagety s boloňskou omáčkou

Cukety zapečené s parmazánem

Grilovaná zelenina s hermelínem a tofu

Mille feuille – listové řezy se žloutkovým krémem