Orzo Carbonara s křupavým prosciuttem a burratou

Karolína

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1

Orzo Carbonara s křupavým prosciuttem a burratou je lahodné a krémové jídlo, které spojuje klasickou chuť italských špaget Carbonara s jedinečnými prvky. Křupavé prosciutto dodává pokrmu texturu a bohatou chuť, zatímco burrata přináší krémovost. Jemné orzo těstoviny jsou ideální základnou pro tento pokrm, který je jednoduše perfektní pro rychlou večeři nebo slavnostní příležitost.

Ingredience

  • 450 g těstovin orzo
  • 115 g prosciutta, tenké plátky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 velká vejce
  • 1 šálek strouhaného parmezánu
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • 1 burrata, natrhaná na kousky
  • Čerstvá petrželka, nasekaná (na ozdobu)

Postup

1

Vařte orzo v osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte a ponechte si 1 šálek vody z těstovin.

2

Mezitím na středně vysokém ohni rozehřejte olivový olej a osmažte prosciutto do křupava, asi 3-4 minuty z každé strany. Prosciutto vyjměte a nechte okapat na papírovém ubrousku. Po vychladnutí nalámejte na kousky.

3

V míse rozšlehejte vejce, parmezán a česnek. Přidejte čerstvě mletý pepř podle chuti.

4

Ve stejné pánvi na nízkém ohni přidejte scezené orzo. Nalijte směs vajec a sýra na orzo a rychle míchejte, aby se těstoviny obalily a vejce nesrazila. Postupně přidávejte vodu z těstovin, aby směs získala krémovou konzistenci.

5

Přidejte křupavé prosciutto a jemně promíchejte.

6

Na horké těstoviny položte kousky burraty, která se mírně roztaví a dodá pokrmu krémovou texturu.

7

Ozdobte nasekanou petrželkou a ihned podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Penne s houbami a pancettou

Pečený květák s česnekem a slaninou hotový za půl hodiny

Video: Jednoduché čokoládové lanýže na 4 způsoby

Slaný dort s lososem a batáty

Delikátní domácí karamel hotový za 10 minut

Domácí nutella

Profiteroles au chocolat

Chipsy z červené řepy

Velikonoční máslové sušenky

Pikantní kuřecí plátky, houbové soté, křupavá dýně

Grilovaný losos s mořskými řasami salicorne.

7 nejlepších pomazánek na silvestrovské jednohubky