Těsto
Na ozdobu
Mouku, mléko, vejce, jogurt, pyré, mák, kypřicí prášek a sůl vyšlehejte do hladkého, středně hustého těsta.
Kontaktní gril potřete slabou vrstvičkou oleje a nechte rozehřát. Poté vyzkoušejte jeden lívaneček, abyste zjistili, zda má těstíčko požadovanou konzistenci a lívanečky se netrhají. Pokud je vše vpořádku, můžete opékat stejným způsobem i zbytek těsta – stačí cca 2 minuty z každé strany, ale určitě lívanečky hlídejte. (Pokud by se vám těsto zdálo řídké, dosypte trochu mouky, v opačném případě dolijte mléko.)
Jakmile lívanečky zezlátnou z obou stran, přendejte na talíř.
V mixéru rozmixujte banán s kakaem. Tuto čokoládovou hmotu poté navrstvěte na lívanečky, pokapejte datlovým sirupem dle chuti a dozdobte jahodou. A můžete baštit.
Dobrou chuť.
Na ozdobu můžete použít samozřejmě i jiné dobroty dle vaší chuti – jogurt, tvaroh, šlehačku, marmeládu, …, záleží jen na vaší „dietě – nedietě“ :).